Az advent második vasárnapján, a remény gyertyájának meggyújtásával újabb fejezetet nyitunk a várakozásban. A reménység fénye emlékeztet bennünket arra, hogy minden várakozás mögött ott rejlik a bizakodás és az eljövendő öröm lehetősége.

-Hirdetés-

Kiskőrös főterén, az ezt szimbolizáló gyertyát gyújtotta meg Pénzes Péter református lelkész és ifj. Gmoser István önkormányzati képviselő.

Az alkalmon először ifj. Gmoser István mondta el ünnepi beszédét, melyben felhívta a figyelmet arra, hogy a megnyugvást és szeretetben várakozást jelképező adventi időszak fókusza az elmúlt években már inkább a pörgésre, stresszre és vásárlásra helyeződött. Az adventi időszak megéléséről osztotta meg gondolatait, melyben az eredeti jelentése felé terelte a gondolatokat.

ifj. Gmozer István

A beszéd után a Kiskőrösi Református Gyülekezet Énekkara tette meghittebbé a gyertyagyújtást, és hangolta az embereket a karácsony közeledtére dalokkal.

Őket követően Pénzes Péter osztotta meg gondolatait. Gmoser István gondolataival párhuzamban, Ő is a jelen korra jellemző, szinte minden ember életét behálózó rohanásról  beszélt, mely rendkívül megnehezíti azt, hogy a várakozásunkat türelemben éljük meg. Ennek a türelemnek a fontosságát emelte ki bibliai példákon és idézeteken keresztül, végül közös imádsággal és áldás kéréssel fejezte be beszédét.

Pénzes Péter

A faházban ezen az estén Kiskőrös Város Német Nemzetiségi Önkormányzata várta a hidegben is kilátogató embereket szeretetvendégséggel.

Kapcsolódó cikk
Lángra lobbant a hit gyertyája Kiskőrösön
Lángra lobbant a hit gyertyája Kiskőrösön
Az advent első vasárnapja az ünnepi időszak kezdetét hozza el számunkra, amikor a keresztény közösség várakozással tekint a közelgő karácsonyi...
Kapcsolódó cikk
Beköszönt az adventi időszak – hangolódjunk együtt a szeretet ünnepére
Beköszönt az adventi időszak – hangolódjunk együtt a szeretet ünnepére
Újra eljött az időszak, amikor előkerülnek a dobozok mélyéről a csillogó díszek, angyalkák, ikonikussá vált diótörő figurák. Égősorok és gyertyaláng...

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (21 db kép)
MEGOSZTÁS