A hagyományt megtartva, de azon kicsit módosítva szervezett adventi programot december 8-án pénteken a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolája. A Horváthné Ocskó Erika alsós, és Fodorné Faragó Kriszta felsős munkaközösség-vezetők irányításával megvalósult délutánra az iskola kisdiákjai mellett a nagycsoportos óvodásokat és szüleiket is várták. A kézműves foglalkozások mellett játékos, mozgásos feladatokkal, kaláccsal és teával készültek.

-Hirdetés-

Ezzel az eseménnyel már el is indult az ugyancsak megszokott iskolanyitogató programok sora, melyeknek az a célja, hogy a szeptemberben első osztályt kezdő gyermekek és szüleik megismerjék az intézményt.

A nagycsoportos ovisokat kaláccsal és teával várták

A már alsóba járó nebulók közül 220-an maradtak az iskolában ezen a délutánon, nekik 15-18 óráig tartott a program. A nagycsoportos ovisok és szüleik 16 órakor érkeztek, és hogy legyen kellő energiájuk a délutánhoz, kaláccsal és teával várták őket.

A foglalkozások 13 helyszínen folytak, ehhez az intézmény valamennyi dolgozójának segítségére szükség volt. Pontos időbeosztást készítettek, minden teremnek, foglalkozásnak, osztálynak megvolt a felelőse, kísérője.

Volt sorverseny, akadálypálya és különböző kézműves foglalkozások

Változatos és érdekes feladatokkal várták a pedagógusok a gyerekeket. Volt sorverseny, akadálypálya, különböző kézműves foglalkozások külön az 1-2., és a 3-4. osztályosoknak, valamint Pethő-Szűcs Mária és Farkasné Gombár Ildikó jóvoltából padlóképes foglalkozás is.

A délutánt Pethő-Szűcs Mária iskolalelkész rövid áhítattal zárta, amelynek keretében fellobbant a láng az adventi koszorú második gyertyáján.

Egy rövid áhítattal zárult a közös program
December 11-12-én is fontos feladatuk van az osztályoknak, hiszen ezeken a napokon díszítik fel a nagy közös karácsonyfát az iskola aulájában, melyhez minden diák egy darab fehér dísszel járul hozzá.

Az adventi várakozásból a felsősök és szüleik sem maradnak ki, hiszen december 16-án szombaton délután a főtéren felállított faházak egyikében a Petőfisek várják majd a kilátogatókat. Erre az estére egyébként az iskola 2.a osztálya készül karácsonyi műsorral. 

Írta, képek: KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolája

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (17 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira