2023. december 9-én a szabadszállási X-Bár, valamint két kecskeméti zenekar, a Trendkillerz és a Snippy Gun koncertezett az izsáki ZÖREY klubban.

 

-Hirdetés-

A koncertet kezdő szabadszállási X-Bár formáció 2021-óta a könnyed, szórakoztató, többfajta stílust játszó, különleges vokális hangzást megjelenítő zenekarként, széles repertoárral állt a közönség elé. Ezúttal a betegség miatt hiányzó billentyűsüket improvizatív gitárjátékkal pótló zenekar Petőfi vers feldolgozásáról YouTube videó is készült.

X-Bár zenekar
X-Bár zenekar: Bajusz Gábor – gitár; Bajusz Tünde – ének; Strohbach Miklós – dob; Hajdú István – ének; Németh Gábor – basszusgitár

A ZÖREY-ben már másodszor fellépő Trendkillerz zenekar mondanivalóját nem a trendek vagy a divat határozza meg, hanem a zenéjükben a saját intuícióikat követik. Erről tanúskodik a felvett „Celeb” című YouTube szerkesztett videó is.

A zenekar tervei között szerepel legújabb négy számos EP-jük kiadása még az idén, mely elérhető lesz a legnépszerűbb zenei platformokon, mint például a YouTube, Spotify és Apple Music. A „Félhomályban a fény” című szám üzenete arra ösztönöz, hogy mindig pozitívan gondolkodjunk, még akkor is, ha a világ körülöttünk összeomlik. A dalok életigenlő gondolatokkal telnek meg, és a zenekar által jól ismert stílusban születtek, súlyos gitár riffekkel és igazi rock ínyencségekkel.

Trendkillerz zenekar
Trendkillerz zenekar: Nyúl György – gitár; Rab Attila – dob; Szendi Kristóf – ének; Nagy Zoltán – basszusgitár

A 2016-ban alapított Snippy Gun fiatal, feltörekvő zenekar nemrég sikerrel mutatta be „Nem a Nagy Ő” című első dalát. Az igazi durranás azonban a 2022 decemberében megjelent „Legyél Online!” debütáló albumuk, amelyben merész módon kritizálják a mai túlmodernizált világot. Az album olyan témákat érint, mint a hamis önérzet és az önjelölt celebpalánták által uralt környezet, és mindezt a zenekar egyedi hangzásvilágával párosítja, amit a koncerten felvett YouTube videó is alátámaszt.

Snippy Gun zenekar
Snippy Gun zenekar: Dányi Dávid – ritmusgitár; Trapp Kristóf – basszusgitár; Kovács Benedek – ének; Jónás István – dob; Fritz Gábor – szólógitár

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (26 db kép)
MEGOSZTÁS