A Kiskőrösi Óvodák intézménye a Magyar Vöröskereszt egyik bázis intézményeként működik. Fontosnak tartják, hogy szoros kapcsolatot ápoljanak a szervezet helyi vezetőjével Sutus Etelkával, aki rendszeresen tart óvodáikban a gyermekek részére egészségmegőrzést célzó játékos foglalkozásokat, emellett évek óta aktív részesei a véradási és az adománygyűjtési kezdeményezésnek.

Csatlós Erzsébet igazgató beszámolója. 
Csatlós Erzsébet igazgató is részt vett a gyűjtésben és a csomagolásban 
-Hirdetés-

A Magyar Vöröskereszt minden év decemberében megszervezi a tartós élelmiszer adománygyűjtő napokat a nagy áruházláncok valamelyikében. Az összegyűjtött csomagok a nehezebb sorsú családok konyháiba kerülnek.

Több bevásárlókosárnyi élelmiszer gyűlt össze

A kiskőrösi Tescoban 2023. december 1-jén és 2-án megvalósuló tartós élelmiszer adománygyűjtési akció sikeresnek bizonyult, aminek köszönhetően 109 nehéz sorsú családot tudunk megajándékozni a csomagokkal. Fontosnak tartjuk, hogy egész évben nyomon kövessük és segítsük  a hátrányos helyzetű, nagycsaládos vagy gyermeküket egyedül nevelő családokat.

A csomagokat ma délelőtt állították össze

A Kiskőrösi Óvodák dolgozói közül Tamás Szilvia, Klajkóné Apró Eszter, Bozó-Kutyifa Eszter,  Pecznyikné Szabó Anikó, Albert Amina, Juhászné Fehér Mária és Csatlós Erzsébet vett részt a gyűjtésben és a csomagok összeállításában, továbbá Szabó András, Sutus Etelka, Klászkóné Mészáros Zsuzsanna, Csipakné Maska Zsuzsanna önkéntes segítők. Közel egy tonna tartós élelmiszer került a kosarakba, majd mindez 109 csomagba lett szétosztva.
A csomagokat a szülők a jövő hét folyamán vehetik át az óvodapedagógusoktól.
Kérem fogadják őszinte szeretettel!

A dobozokba: liszt, cukor, konzerv, tészta, rizs, olaj, tisztálkodási szerek és édességek kerültek.

A csomagokat a szülők a jövő hét folyamán vehetik át az óvodapedagógusoktól

Ezúton is szeretném megköszönni kollégáim és az önkéntesek önzetlen segítségét.

Szeretném megköszönni Kiskőrös város lakóinak az adakozásban tanúsított magatartásukat. Továbbá Sutus Etelkának az évek óta tartó kiváló együttműködésünket és azt, hogy a Kiskőrösi Óvodák gyermekeinek családjai kapják a Vöröskereszt támogatását.

Szöveg, fotók: Csatlós Erzsébet 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (13 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira