A soltvadkerti TE Kung Fu Szakosztály tagjai nagy kitartással és lelkesedéssel edzették végig az idei évet is. A december 16-án megtartott edzésük alkalmával is szép számban voltak jelen az egyesület tagjai a gyakorláson, melyet a tűzoltószertárban tartottak.

-Hirdetés-

A szakmai munkát Ferenczi Róbert, a Soltvadkerti TE Kung Fu Szakosztály edzője vezeti, aki elmondta, hogy az edzéseket látogatók száma folyamatosan növekszik és hat éve már a soltvadkerti tűzoltószertárban tartják a foglalkozásokat. Az edzéseket most 32-en látogatják rendszeresen.

Az edzéseket most 32-en látogatják rendszeresen

A kezdetek óta mostanra már csatlakoztak a Magyarországi Wing Chun Szövetséghez is, ahol a tagjaik közül többen sikeres övvizsgákat is letettek. Megemlítette, hogy az első körnek nevezett pusztakezes és eszközös önvédelem kap kiemelten szerepet a gyakorlások során. Mivel kesztyűs küzdelmeket is gyakoroltak az edzéseken, így a szakszövetség által rendezett versenyeken is részt vesznek a tagjaik. A gyakorlások három alappillérre épülnek, így az általános önvédelem, a tradicionális wing chun és a kínai boksz szerepel ebben.

Ferenczi Róbert

Megemlítette, hogy az idei évben a magyar bajnokságon elért szép eredmények mellett büszke arra, hogy Szerbiában négy arany, három ezüst és négy bronzérmet szereztek egy nemzetközi versenyen. A szerbiai Törökbecsén (Novy Becej) vettek részt még szeptemberben a Szerbiai Kungfu és Wushu Szövetség által szervezett, XIX. Nemzetközi Kung-fu és Wushu Bajokságon ahol hét ország versenyzői (Románia, Magyarország, Csehország, Lengyelország, Horvátország, Bosznia-Hercegovina és Szerbia) képviseltették magukat – 188 fő küzdelmi és 43 fő formagyakorlat versenyekben.

Az eredmények:
Formagyakorlat kategóriában:
– Tuska Gréta 3. helyezett
– Varnyú Dóra 1. helyezett
– Kovács Luca Mária 1. helyezett

A mélykúti Kung-fu iskola versenyzője is a soltvadkerti csapatot erősítette:
– Fitos Roland két formagyakorlat versenyen is 1. helyezett lett

Sanda Light (light contact küzdelem) kategóriában:
– Lehoczki Bálint 2. helyezett
– Kovács Botond Gábor 2. helyezett
– Patai Zsolt 3. helyezett
– Nagy Armand Balázs 3. helyezett
– Lehoczki Bence 3. helyezett

Sanda (full contact küzdelem) kategóriában:
– Patai Dávid 2. helyezett

Sajnos érem nélkül jött haza Dulai Domonkos Dávid, de a legelső versenyén a Sanda Light kategóriában szép küzdelmet vívott szerb ellenfelével.

A soltvadkerti kung fu csapat tagjai tatamin edzenek heti két alkalommal, de a versenyekre készülve ezek száma több is szokott lenni. A szakmai vezető Ferenczi Róbert a gyakorlások során felszabaduló pozitív energiákon kívül kiemelte a jó közösség erejét, a foglalkozások egészségmegőrző jellegét, valamint az önvédelem szempontjából a motorikus reflexek elsajátítását. Amennyiben valaki szeretne részt venni az edzéseken, akkor azt jelezheti az Örök Tavasz (wing chun) elnevezésű facebook oldalukon, ahol tájékozódhat aktuális programjaikról is.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (68 db kép)
MEGOSZTÁS