A soltvadkerti adventi gyertyagyújtások sorában december 17-én a harmadik gyertya fénye ragyogott fel a Hősök terén. A megjelenteket az esemény narrátora Supka Éva köszöntötte az öröm gyertyájának meggyújtása alkalmából.

 

-Hirdetés-

Az eseményen közreműködött a soltvadkerti Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola és AMI énekkara Darányiné Haris Gabriella vezetésével.

Beszédet mondott Zsikla Tamás önkormányzati képviselő, aki kiemelte, hogy mennyire sok lelki támaszt ad a mindennapokban az öröm. Felhívta a figyelmet az egymásra való odafigyelésre és az anyagiaktól mentes emberi dolgokra, egymás megsegítésére, tiszteletére.

Igei üzenetet mondott dr. Jeney Gábor katolikus plébános, aki beszélt arról, hogy az adventnek a megállás időszakának is kell lennie számunkra. Ne csak a sok feladatra, rohanásra figyeljünk, mert a megállás az megtanít bennünket örülni és észrevenni azokat a dolgokat, amelyek örömet okozhatnak a számunkra. Kiemelte, hogy a karácsony arról szól, hogy Isten szeret bennünket, hiszen szeretetből küldte a földre egyszülött fiát Jézust, minden emberért.

A gyertyagyújtáson civil szervezetként vett részt a Soltvadkerti TE Labdarúgó Szakosztályának részéről Schmidt Zsolt, aki Móczárné Zsikla Mártával, a Máltai Szeretetszolgálat Soltvadkerti Csoportjának vezetőjével közösen vitte a második gyertya lángját az adventi koszorúhoz. Az öröm gyertyáját dr. Jeney Gábor katolikus plébános és Zsikla Tamás önkormányzati képviselő gyújtotta meg.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (71 db kép)
MEGOSZTÁS