A Diákolimpia fiú kézilabda középiskolás küzdelemsorozatában kiváló teljesítményt nyújtottak a kiskőrösi KEVI diákjai. Az együttes a körzeti döntőben két kalocsai gárdát múlt felül, majd a megyei döntőben egy kecskeméti és kiskunhalasi ellenfelet legyőzve harcolta ki a jogot, hogy szerepelhessenek az országos elődöntő küzdelmeiben.

-Hirdetés-

A küzdelemsorozat országos elődöntőjét nyolc helyszínen rendezték meg, amelyek győztesei jutottak tovább a következő fordulóba. Az elődöntők egyik helyszínének december 18-án a KEVI gimnáziumának sportcsarnoka adott otthont, ahol négy csapat mérte össze tudását: Bács-Kiskun Vármegye bajnokaként léphettek pályára a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Technikum csapatának tagjai, Veszprém Vármegye bajnokaként Balatonfüredről a Lóczy Lajos Gimnázium együttese, Tolna Vármegyéből a Tamási Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Óvoda gárdája, valamint Csongrád-Csanád Vármegyéből a Szegedi Deák Ferenc Gimnázium tanulói által képviselt együttes.

A négy csapat sorsolást követően játszotta le az eldöntőket, ami után a győztesek a döntőben, a vesztesek pedig a harmadik helyért játszhattak.

A Kiskőrösi KEVI csapatának mérkőzései:

Az elődöntőben:
Kiskőrösi KEVI- Szeged Deák 15-26 (5-14)
Fülöp Félix (k), Judák Gergő (k), Dicsa Márk 4, Döme Csanád 1, Fang Krisztián 3, Fülöp Marcell 1, Gombár Gergely 1, Grausza Ádám, Harangozó Andor 3, Horváth Noel, Kriskó Huba, Majoros Ádám, Megyeri Ádám, Városi Ferenc 2.

A harmadik helyért lejátszott mérkőzésen:
Kiskőrösi KEVI – Tamási Béri Balogh Ádám 23-22 (12-10, 18-18)
Fülöp Félix (k), Judák Gergő (k), Fang Krisztián, Fülöp Marcell 3, Megyeri Ádám 2, Gombár Gergely, Horváth Noel, Majoros Ádám, Kriskó Huba, Döme Csanád 2, Grausza Ádám 2, Városi Ferenc 2, Harangozó Andor 2, Dicsa Márk 10.
A bronzéremért lejátszott találkozó nagy küzdelmet és izgalmakat hozott. A rendes játékidő végén 18-18 volt az állás, ami után 2×5 perces hosszabbítás következett, melyben a kiskőrösi fiatalok teljesítettek jobban és lelkes játékuknak köszönhetően megszerezték a harmadik helyet. A kiskőrösi együttes Horváth András edző távollétében Czinkóczki Tibor vezetésével lépett pályára az országos elődöntőben.

Városi Ferenc – Kiskőrösi KEVI játékosa: -Heti két edzéssel készültünk az országos elődöntő mérkőzéseire és mivel különböző településekről érkeztünk, így idő kellett, hogy összeszokjunk. A szegediek elleni találkozón tudtuk, hogy akadémián nevelkedő játékosok vannak a csapatukban, akik ellen sajnos nem tudtunk bravúrt elérni. A találkozó elejét jól kezdtük, de 5-5 után kijött az a fizikális és tudásbeli különbség, ami a két gárda között van. A Tamási csapata ellen is nagyon nehéz találkozó volt, de többgólos hátrányból is visszajöttünk a mérkőzésbe és döntetlenre hoztuk rendes játékidőben a végét. A hosszabbításban megszereztük a vezetést és ennek tudatában már nem siettettük a játékot, jól beosztottuk az erőnket, taktikusan, nagy odafigyeléssel sikerült megnyernünk a mérkőzést. Nagyon örülök ennek az eredménynek, mert ez a csapat első komolyabb eredménye, amit elértünk és ebből építkezve remélem, hogy még lesz hasonlókban részünk.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (37 db kép)
MEGOSZTÁS