Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoport (ROADPOL Operational Group) által 2023. december 11. és 2022. december 17.  közötti időszakra meghirdetett Alcohol & Drugs elnevezésű fokozott ellenőrzésen a rendőrök a járművezetők ittas és bódult állapotát ellenőrizték.

Elgondolkodtató és elszomorító tény, hogy az ellenőrzés ideje alatt a rendőrök 275 esetben intézkedtek olyan gépi meghajtású járművezetővel szemben, aki ittas vagy bódult állapotban közlekedett és ezen járművezetők több mint fele (55%-a) olyan súlyos alkoholos befolyásoltság alatt állt, hogy magatartásával megvalósította az ittas járművezetés bűncselekményét.
-Hirdetés-

Fontos tény, hogy az ittas vezetés azért veszélyes, mert az alkohol hatására romlik a sofőr látása, csökken a reakcióideje és az ítélőképessége, a mozdulatai pontatlanabbá válnak. Ezzel nemcsak saját magát, utasait, de más, a közúti közlekedésben résztvevőt is veszélyeztet. Ha ittasan ül volán mögé, potenciális veszélyforrássá válik a közlekedésben. Legyen felelősségteljes!

… hogy mindenki hazaérjen! 

Forrás: police.hu 
Fotó: police.hu 

MEGOSZTÁS
Írta: vira