Manapság széles körű a kriptopénzek használata az emberek mindennapi és rutinszerű tranzakcióiban a weben keresztül. A bitcoin, a litecoin, az ethereum és a dogecoin csak néhány olyan felkapott kifejezés, amit manapság hallani, amikor a digitális eszközök átveszik a hagyományos pénzügyi rendszereket, és gyakran helyettesítik a hagyományos, kormány által kibocsátott fizetőeszközöket. Ahogy a kriptopénzek világa szélesebb körben terjed, egyre többen próbálják ki és kísérleteznek velük, és egyre több felhasználási módja bukkan fel ezeknek a digitális eszközöknek.

A kriptopénzek használata a szerencsejátékban és fogadásban nem újdonság. Vagyis ez a két piac nem tartozik a Bitcoin és hasonlók új felhasználási módjai közé. Valójában a szerencsejáték az egyik legjellemzőbb iparág volt, ahol a kriptopénzek használatát bemutatták. Ezért a magyar online kaszinók, fogadóirodák vagy fogadási alkalmazások is egyre inkább elfogadják a kriptopénzeket a legjobb online nyerőgépekkel való játék során fizetési és tranzakciós módként.

-Hirdetés-

Bár a kriptopénzek nem újak a szerencsejátékban és fogadásban, csak mostanában kezdenek több támogatást kapni a vásárlóktól. Az utóbbi időben megfigyelhető, hogy a hétköznapi játékosok vagy sportfogadók egyre inkáább digitális eszközökhöz fordulnak tranzakcióik során, és kriptopénzeket használnak be- és kifizetésekhez stb.

Vajon csak egy divathullámról lenne szó?

Vagy esetleg az emberek elkezdték értékelni a kriptopénzek használatának előnyeit és juttatásait, és rájöttek, hogy ezek a digitális eszközök egyedülálló szerencsejáték- és fogadási élményt nyújthatnak számukra?

A sportfogadás mindig is népszerű volt, különösen a futball esetében, ahol a fogadást nem csak a csapat, hanem a legjobb játékosok is nagy mértékben befolyásolták mindig is. Az ilyen jellegű fogadásokat is megkönnyíti a kriptovaluták használata.

Akár az igaz, hogy divathullám, akár a digitális eszközök egyszerűségének felfedezése a kulcs, akár mindkettő, csapatunk most az utóbbi mellett mutat be néhány érvet.

A kriptopénzek számos különböző előnyt nyújtanak a felhasználóknak, de azok, amelyek valóban fontosak a szerencsejátékosok és sportfogadók számára, a következők:

Anonimitás és magánélet

Az igazság az, hogy a kriptopénzek szinte páratlan biztonságot kínálnak a szerencsejátékban, mert használatukat példátlan diszkréció támogatja.

Teljes névtelenség jellemzi a kriptopénzekkel való játékot, és nincs olyan szerencsejáték oldal, fogadóiroda vagy fogadási alkalmazás, amely arra kényszerítené játékosait, hogy felfedjék bármilyen személyes információjukat. Ez azért van így, mert a kriptopénzeket nem kapcsolják hozzá semmilyen személyes azonosításhoz.

A névtelenség együtt jár azzal is, hogy a magénszféra is megmarad. Nem kell harmadik fél típusú tranzakciókat végrehajtani, nem kell részletekbe menni, vagy kapcsolatba lépni más felületekkel a szerencsejáték oldal és saját kriptopénzszámlán kívül.

Világméretű hozzáférhetőség

A földrajzi elhelyezkedés többé nem okoz problémát. Korlátozások és akadályok nélkül lehet szerencsét próbálni, bárhol a világban. Választhatunk például egy csehországi kaszinót, és elkezdhetünk játszani játékokat anélkül, hogy az országban lennénk. Vagy átugorhatunk olasz fogadási alkalmazásokról más országok fogadóirodáira, például magyar online casinókra minden probléma nélkül.

Ez a jó a kriptopénzek használatában. Világméretű hozzáférést kaphatunk kaszinókhoz és fogadási oldalakhoz. Bárhol és bárhonnan van lehetőség játszani. A földrajzi korlátok és szabályozások eltűnnek, csak a játékkal kell foglalkozni.

Példátlan biztonság

Az online tranzakciók mindig is problémát jelenthettek az emberek számára, különösen, amikor a biztonságról van szó. A kriptopénzek, a blokklánc technológiát használva biztosítják, hogy ezúttal valami egyedülállóról beszélhetünk: a tranzakciók átláthatók, megváltoztathatatlanok és biztonságosak. Ez nem lehetséges bankokon vagy más harmadik félen keresztül történő fizetés során.

Gyors, zökkenőmentes tranzakciók

A biztonság kérdése szorosan összefügg a sebességgel. A harmadik felek “kizárásával” és a blokklánc technológia tranzakciók során történő alkalmazásával minden nagyon gyorsan történik. Nem kell várni, hogy a be- vagy kifizetést feldolgozzák – ez olyasmi, ami hosszabb időt vehet igénybe a hagyományos fizetőeszközök használatakor. Minden nagyon gyorsan történik.

Összegzés

Ezek a négy jellemző a kriptopénzek használata során az, ami a kriptoszerencsejátékot olyan élménnyé teszi, amit minden szerencsejátékos és sportfogadó meg szeretne tapasztalni. Egyre többször alkalmazzák online kaszinók Magyarországon is.

Kiemelt kép: illusztráció (canva.com)

MEGOSZTÁS
Írta: vira