Huszty Dániel év eleje óta a Kiskőrösi Rónaszéki Fürdő menedzsere és programszervezője, akinek a nevéhez az elmúlt időszakban számos program és újítás kötődik, például a nyári hónapokban megrendezett I. Rónaszéki Mini Strandfoci és Kézilabda Torna, a Strandok Éjszakája, augusztus utolsó hétvégéjén a Nyárbúcsúztató Családi Nap, szeptemberben pedig a Retro Fröccs Party. Decemberben számos újítás várta a vendégeket a fürdőben, ezekről is, de elsősorban a Karácsonyi Jótékonysági Játékgyűjtés akcióról kérdeztem Danit, a fürdő menedzserét. 

-Hirdetés-

Honnan jött az ötlet, hogy a fürdőben játékgyűjtési akciót szervezzetek? 

-Az utóbbi években, még profi futballistaként a sport által nyújtott lehetőségeknek köszönhetően már végeztem jótékonysági munkát egy alapítvány keretein belül, ahol szintén hátrányos helyzetű gyereknek segítettem. Azóta is a szívemen viselem ezeknek a gyerekeknek sorsát, küldetésemnek érzem, hogy segítsek rajtuk. Ez a jótékonysági játékgyűjtés azonban nem csak az én érdemem, a fürdő kollektívájával közösen gondolkodva jutottunk arra az elhatározásra, hogy meghirdetjük ezt az akciót. Megkerestem a kiskőrösi Sorsok Háza Szociális Intézmény, Család- és Gyermekjóléti Szolgálat illetékes vezetőjét, aki nagyon jó ötletnek találta és azonnal igent mondott közös munkára. Fontos megemlítenem, hogy a Gyermekjóléti Szolgálat munkatársainak támogató együttműködése nélkül ez a jótékonysági akció nem valósulhatott volna meg, ezúton is köszönöm a segítségüket! Mindezeken kívül pedig úgy gondoltjuk, hogy a Covid járvány negatív hatásai, valamint a gazdasági válság nagyon megnehezítették a gyermekes családok életét, emiatt is gondoltuk azt, hogy meghirdetünk a fürdőben egy jótékonysági akciót.

Nem fért el a karácsonyfa alatt az összes játék

Pontosan mikor kezdődött és hogyan zajlott a játékgyűjtés?

November végén hirdettük meg a fürdő Facebook oldalán a Karácsonyi Jótékonysági Játékgyűjtés akciót. Az adományozók december 01. péntektől december 18. hétfőig, nyitva tartási időben adhatták le a felajánlott játékokat a fürdő jegypénztárában. Bármilyen típusú új vagy használt, de még jó állapotban lévő játékot örömmel fogadtunk és szerencsére napról napra egyre több és több játék gyűlt össze a jegypénztárban, majd az irodámban. Az akció utolsó napjaiban már bemenni is alig tudtam az irodába, de nem bántam, hiszen a részvétel és az összegyűjtött játékok száma minden elképzelésünket felülmúlta. A célunk az volt, hogy örömet szerezzünk, mosolyt varázsoljunk azoknak a gyermekeknek az arcára, akiknek a fent említett okok miatt vagy bármilyen egyéb okból kifolyólag nem jutna ajándék a karácsonyfa alá. A Rónaszéki Fürdő egy igazi közösségi hely, melyet családok, baráti társaságok, pihenni, gyógyulni, sportolni vágyó vendégek látogatnak rendszeresen, ezért én és a fürdő kollektívája kiemelten fontosnak tartjuk a közösségi felelősségvállalást és ez az akció ennek a tökéletes példája. Tóth János kollégám és én 5 rászoruló családhoz vittük el a felajánlott játékokat, a Sorsok Háza Szociális Intézmény, Család- és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai 20 családhoz juttatták el az ajándékokat. 

(b.-j.)Huszty Dániel és Tóth János indulásra készen

Mesélnél olvasóinknak arról,hogy milyen újításokkal készültetek az év utolsó hónapjára?

Nyáron színes és változatos programokkal vártuk a vendégeket, a december inkább az újítások időszaka volt. Minden korosztály számára igyekeztem valami apró, de annál érdekesebb újdonságot kitalálni, továbbá fontosnak tartottam, hogy visszaigazolást kapjunk a vendégektől arról, hogy jó úton járunk, és mi is szerettünk volna valamit adni a szeretet ünnepe előtt. Számos újdonsággal készültünk a fürdő saját üzemeltetésű büféjében. A kellemetlen téli időjárásra való tekintettel kapható már a büfében forró csoki, forró tea és forralt bor, továbbá a kínálat Rudolf, a piros orrú rénszarvas kedvenc  – kakaós és baracklekváros –  palacsintáival is bővült. Mindezeken kívül mézeskalács csomagok, plüss állatok, valamint eukaliptusz, relax, citromfű szegfűszeg és borsmenta illóolajok is megvásárolhatók a büfében. Ez utóbbiakat a vendégek –  az úszómesterek segítségét kérve – ki is próbálhatják szaunáinkban. Megérkeztek vízálló játékaink, melyeket a vendégek akár a medencék partjára is magukkal vihetnek. A játékokat – francia kártya, magyar kártya, uno, sakk, torpedo, memóriajáték, jenga, sudoku, domino –  a vendégek szintén a büfében kérhetik kaució megfizetése ellenében. December 06-án mindenki, aki belépőjegyet váltott a fürdőbe egy csokimikulást kapott ajándékba a fürdő jegypénztárában. “PÖRGESS ÉS NYERJ!” játékunk során vendégeink minden hétfőn, kedden, szerdán és csütörtökön egy elégedettségi kérdőív kitöltését követően megpörgethették a szerencsekereket. Szinte mindenki nyert forró csokit vagy teát vagy forralt bort vagy fürdőbelépőt, mi pedig rengeteg hasznos visszajelzést, ötletet kaptunk a vendégektől az elégedettségi kérdőíveknek köszönhetően. “SZÍNEZZ ÉS NYERJ” játékunk során a legszebb, legvarázslatosabb módon kiszínezett karácsonyi alkotást kerestük. Végül öt művet díjaztunk, a nyertesek mézeskalácsot kaptak, illetve választhattak Rudolf kedvenc palacsintái közül. Külső szaunánk fényterápiával egészült ki, karácsonyi ajándéknak pedig masszázsutalványt lehetett vásárolni a fürdőben tevékenykedő gyógymasszőrnél, valamint megérkeztek új pihenő ágyaink is.  

Fényterápia a külső szaunában

Úgy tudom, hogy a kempingbe érkező vendégeknek is készültetek meglepetéssel.

Valóban így van. Minden kedves vendégünk, aki december hónapban bármely szombat éjszakára szállást foglal a fürdőhöz tartozó Kempingben sorsoláson vesz részt. A nyeremény egy üveg Szentpéteri bor, melyet szombatonként sorsolunk ki a kemping vendégei között. 

Összefoglalva fontosnak tartom a magánéletemben és a munkámban is, hogy a szeretet ünnepén mindannyian álljunk meg egy pillanatra, tegyük félre a hétköznapi problémákat és csak azzal foglalkozzunk, ami igazán számít. Ezt a pozitív hangulatot igyekszem hétköznap is megteremteni a fürdőben, továbbá ezek a decemberi programok is azért lettek megvalósítva, hogy egy kicsit átszellemülve, előzetesen az ünnepre hangolódva tudjon minden kedves vendégünk pihenni a szeretet ünnepén– mondta Huszty Dániel, a Kiskőrösi Rónaszéki fürdő menedzsere. 

Fotók: Kiskőrösi Rónaszéki Fürdő Facebook oldal
További információ a fürdő szolgáltatásairól: www.koroskom.hu
A Rónaszéki Fürdő ünnepi nyitvatartása ITT

Áldott, békés karácsonyi ünnepeket kíván a Kiskőrösi Rónaszéki Fürdő minden munkatársa!

 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (9 db kép)
MEGOSZTÁS