A Kiskőrösi Bem József Általános Iskola Páhi Általános Iskolájában új tagintézményvezető kezdte meg munkáját 2023 szeptemberében: Danisné Nagy Hilda személyében, akit az első néhány hónap főbb eseményeiről, fejlesztéseiről kérdeztünk. 

 

Hány diákkal kezdték a 2023/2024-es tanévet?
-Hirdetés-

Tanév elején 118 tanulóval kezdtünk. Tanév közben két új tanuló jött, így jelenleg 120 diák jár iskolánkba.

Intézményükbe érkeztek-e új tanárok az idei tanév első felében?

Több új tanár is érkezett hozzánk az idei évben. A biológia tantárgy rejtelmeibe Kutyifa Anikó vonja be a diákokat. Egy osztályban tanít nálunk magyar nyelv- és irodalmat Szegedi-Vígh Szabina. Batiz Bálint pályakezdő tanár a történelem tárgyat és három osztályban a magyar nyelvet és irodalmat tanítja, valamint az ötödik osztályosok osztályfőnöke. Domján Anita a BTMN-s tanulók ellátásában vesz részt és készségtárgyakat tanít.

Milyen programok, események valósultak meg az idei tanév első felében intézményi szinten?

A Diáksport napján osztályonként kihívásokat teljesítettek a gyerekek. Az október 6-ról és 23-ról  való megemlékezés mellett a tökfaragás is már hagyomány iskolánkban. Márton-napon lámpás felvonulással és változatos programokkal vártuk a gyerekeket és az érdeklődő családtagokat. A Lázár Ervin program keretében minden diákunk színházlátogatáson vett részt az ősz folyamán. Az egészségnapon versenyek, gyümölcssaláta készítés, játékos feladatokon keresztül ismerik meg a gyerekek az egészségtudatos életmódot. A Mézesreggeli programon mézkóstolással, bemutatókkal készülnek a falu méhészei.   

Milyen fontosabb eseményeket, tematikus heteket szerveztek az első félévben? 

Hagyomány községünkben a szüreti mulatsággal egybekötött Falunap. Ezen négy osztály szerepelt, az Idősek napi megemlékezésen két csoportunk táncolt. A mentorprogramok keretében péntekenként a felső tagozatos diákok mozilátogatáson, kiránduláson és iskolai külön programokon vettek részt. 

Kapcsolódó cikk
Zeneszóval, koszorúzással és lovas felvonulással folytatódott a XXIV. Falunap Páhin
Zeneszóval, koszorúzással és lovas felvonulással folytatódott a XXIV. Falunap Páhin
2023. szeptember 16-án szombaton kora reggel az elmaradhatatlan lovaskocsis, zenés ébresztő mulatós dallamaira ébredhettek a helyiek, jelezve: ma nagy nap...
Diákjaik milyen kiemelkedő sikereket értek el ez idáig, amiért büszkék rájuk? Esetleg milyen versenyekre készülnek?

Turóczi Árnika 6. évfolyamos tanulónk A1 (V) kategóriában 3. helyezést ért el Emese nevű lovával. Szerepeltek még diákjaink helyesírás versenyen, szavalóversenyen. További megmérettetések lesznek még a tanév során, amikre készülnek az iskola tanulói. 

Éltek-e pályázati lehetőséggel a közelmúltban? 

A tornaszoba felújítása és a villamoshálózat korszerűsítése idén történt. Iskolánkból a 7. osztályosok notebookokat kaptak. Az 5. és 6. osztályosok is benyújtották a kérelmet a laptopokra, tavasszal fogják átvenni.

Az épületet, illetve felszereltségét érintette-e fejlesztés, újítás az idei tanévben?

A tornaszoba felújítása során a nyílászárók cseréje megtörtént, a fűtés korszerűsítés keretében radiátorok kerültek beszerelésre, valamint biztonságos burkolatot kapott a terem. Az alsó tagozatos iskolában a lámpatestek cseréje és a teljes villamoshálózat felújítása zajlott le.  

MEGOSZTÁS
Írta: vira