Az adventi időszak csúcspontjaként köszönt be az alkalom, amikor az utolsó adventi gyertyát is meggyújtjuk, mely a szeretet lángjával ragyog fel. Ezen a napon a gyertya lángja az ünnepi várakozás és készülődés teljesedését szimbolizálja. Az utolsó adventi gyertyagyújtás alkalmával összegyűl a teljes négy gyertyás koszorú ragyogó fénye, ami a karácsony közeledtét jelenti.

-Hirdetés-

A Kiskőrösi Evangélikus Egyházközség kórusának dalai nyitották meg Szokody Ildikó vezényletével, az utolsó alkalmat, amely idén különleges módon, szombatra esett.

Az egyházközségek képviselőjeként Pfeifer Ottó evangélikus lelkész osztotta meg gondolatait. Pál Apostol Filippiekhez írt leveléből idézve kezdte beszédét:

“Örüljetek az Úrban mindenkor, ismét mondom, örüljetek! Az Úr közel.”

A karácsonykor megérkező örömre hívta fel a figyelmet. Isten szeretetének megnyilvánulása fia megérkezésében kiteljesedett. A hétköznapokra jellemző sok bánat és teher cipelését szorítsuk háttérbe, és örüljünk az Isten szeretetének.

Pfeifer Ottó evangélikus lelkész

Beszéde után Domonyi László, Kiskőrös város polgármestere osztotta meg gondolatait.

A nemrégiben megrendezett jótékonysági koncerten, Tóth Tibor atya katolikus plébános gondolatait idézve nyitotta beszédét melyet jelentőségteljesnek tartott megosztani a térre érkezőkkel:

“Uram! Nekünk jó itt lenni!”

Ha a város közössége és vezetősége közösen dolgozik azon, hogy ez így is maradjon, és továbbra is a jót és szépet látjuk meg a dolgokban, észrevesszük a sok munkát, akkor fontos dolgot értettünk meg az adventi időszak üzenetével kapcsolatban.

Domonyi László polgármester

A beszédek után közösen meggyújtották a szeretet gyertyáját.

Zárásként a Kiskőrösi Szlovák Nemzetiségi Népdalkör és Citerazenekar a Csendes éj c. dalt eljátszva, a közönséggel közösen énekelve kívántak mindenkinek áldott karácsonyt.

Az alkalom végeztével szeretetvendégséggel vártak mindenkit a faházban.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (19 db kép)
MEGOSZTÁS