A Bács-Kiskun Vármegyei III. osztályú labdarúgó bajnokság közép csoportjában az őszi szezonban nagyon jól szerepelt a Kaskantyúi FSE csapata. Az együttes végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott és több rangadót is megnyertek.

-Hirdetés-

A gárda az őszi szezont a második helyen zárta a tabellát vezető Akasztó FC II. csapatától mindössze egyetlen ponttal lemaradva. A kaskantyúiak a 13 lejátszott mérkőzésükön 11 győzelmet arattak és 2 vereségük volt, 55 gólt rúgtak és 21-et kapta, amivel 33 pontot szereztek. Fontos megemlíteni, hogy a harmadik helyen álló Kunfehértó KSE csapatát 5 ponttal előzik meg, így jó helyzetből várhatják a tavaszi rajtot.

A csapat szereplését Virág Tibor, a Kaskantyúi FSE elnöke értékelte.

-Milyen előjelekkel vágtatok neki a bajnoki szezonnak? – kérdeztem Virág Tibort.
-A tavalyi negyedik helyezésünket egy kicsit csalódásként éltük meg, mert szerettünk volna a dobogón végezni. A nyáron nehéz helyzetben voltunk, mert 11-en távoztak a csapatunktól, akik abbahagyták az aktív játékot vagy máshova igazoltak. Helyettük 7 új játékos érkezett, akikkel együtt 17 fős kerettel tudtuk elkezdeni a bajnokságot. A csapatot mellettem szakmailag Makó Zsolt irányította, aki játékosként is a segítségünkre volt. Edzéseket a sok vidéki játékos miatt nem tartottunk, csak a mérkőzéseken jöttünk össze, de többen kispályás bajnokságokban szerepelnek, ami azért segített valamit az erőlétben. Az idei évre a dobogós helyezések elérését tűztük ki célul, amelyen minél előrébb szeretnénk végezni.

-Hogyan értékelnéd a csapat őszi teljesítményét?
-Nem volt könnyű helyzetünk, mert sok volt a sérültünk, köztük olyanok is, akiket műteni kellett. A sok hiányzó miatt volt, hogy csere nélkül vagy csak néhány tartalék játékossal tudtunk kiállni a mérkőzésekre. A nehézségek ellenére több találkozón is bravúros eredményt értünk el és az utolsó 8 megnyert mérkőzésünk önmagáért beszél. Ki kell emelnem, hogy sikerült nyernünk Kunfehértón cserejátékos nélkül, tudtunk nyerni Balotaszálláson és az utolsó fordulóban a tavalyi bajnok soltvadkertiek ellen is győztünk idegenben. Két gyengébb mérkőzésünk volt mindössze az akasztóiak és a fülöpszállásiak ellen elszenvedett vereségek alkalmával. A jó eredményeknek köszönhetően mindössze egy ponttal vagyunk lemaradva a listavezető akasztóiaktól, a mögöttünk állókkal szemben pedig megnyugtató a pontelőnyünk. Úgy gondolom, hogy a sikerek jól összehozták a fiúkat és családias a hangulat az öltözőben, nagyon jó a csapategység, amire a továbbiakban is alapozhatunk.

-Hogyan alakul a csapat téli programja?
-Szeretnénk majd teremtornákon részt venni, valamint februártól már felkészülési találkozókat is játszunk a tavaszi bajnoki rajtig. A csapat tagjai jól érzik magukat itt és szerencsére nem szeretne senki sem távozni tőlünk. A tervek között van, hogy néhány magasabb osztályt is megjárt játékossal erősítünk a télen, de konkrétumok még nincsenek. A tél során szeretnénk a pályánk állapotát is tovább javítani, szellőztetéssel, hengereléssel, műtrágyázással és fűmagok elvetésével. Az elmúlt években a pályázati lehetőségeknek köszönhetően szinte mindent fel tudtunk újítani az öltöző épületnél is, így mostanra már az üzemeltetés jelenti a kiemelt feladatot.

MEGOSZTÁS