A vármegyei III. osztályú labdarúgó bajnokság 13. fordulójában két dobogóért küzdő gárda mérkőzésére került sor. Az őszi szezon záró fordulójában november 18-án a Vadkert FC Soltvadkerti TE II. csapata hazai környezetben fogadta a Kaskantyúi FSE gárdáját. Az izgalmas, fordulatos mérkőzésen a kaskantyúiak arattak egygólos győzelmet.

-Hirdetés-

Vadkert FC Soltvadkerti TE II. – Kaskantyúi FSE 1-2 (0-0)

A Vadkert FC Soltvadkerti TE II. csapata

Vadkert FC Soltvadkerti TE II.: Frittmann – Font (Rózsa), Frei, Sztankovics, Kővári, Viola, Lévai (Kelemen), Szamosi, Pál (Gaál), Balogh A. (Windecker), Varga B. (Engler).

A Kaskantyúi FSE csapata

Kaskantyúi FSE: Kovács D. – Kiss P., Tratter, Bartha, Kovács Zs., Varga M. (Makó), Záhonyi, Kovács B. (Hleba), Hajdú, Széhn, Bánszki.

Mindkét gárda a bajnokság élcsapatai közé tartozik, így a soltvadkerti és a kaskantyúi gárda számára is „hatpontos” találkozó volt ez az összecsapás. Kiegyenlített mezőnyjátékkal kezdődött a találkozó, melynek során az első igazán nagy helyzet a 27. percben alakult ki, de a soltvadkerti Sztankovics István közeli fejesét nagy bravúrral hárította Kovács Dorián a vendégek kapusa. A 28. percben a kaskantyúiak veszélyeztettek, amikor Záhonyi Mátyás lövését védte a hazai hálóőr Frittmann Patrik. A 30. percben is a vendégek előtt adódott helyzet, de Kovács Zsolt elől a kapujából jó ütemben kilépő Frittmann Patrik felszedte a labdát. A 37. percben a soltvadkertiek előtt adódott nagy gólszerzési lehetőség, amikor Pál Máté egyedül vezethette a kapusra a labdát, de Kovács Dorián nagy bravúrral védte a lövést. A második félidőben helyenként kettészakadt a pálya és mindkét oldalon voltak nagy helyzetek. A 65. percben a kaskantyúi csapat támadott és egy előreívelést követően kapu előtti kavarodás után a labda Kiss Patrik elé került, aki több védő gyűrűjében lövésre szánta el magát mintegy 10 méterről, mely után a bal kapufáról vágódott a labda a hálóba (0-1). A középkezdés utáni támadásból egyből egyenlíthetett volna a hazai együttes, azonban Frei Tamás a kijátszott akció végén közelről az üres kapu mellé gurította a labdát. A 78. percben a kaskantyúi Tratter Tibor lökte fel a büntetőterületen belül Sztankovics Istvánt és az ezért megítélt tizenegyest Szamosi Péter magabiztosan értékesítve kiegyenlített (1-1). A hazaiak győzelemre játszottak, mezőnyfölényben voltak, a kaskantyúiak pedig próbáltak szervezetten védekezni. A 82. percben egy kaskantyúi szögletrúgás után röviden mentettek fel a soltvadkerti védők és a kapu elő visszalőtt labdába a földön fekvő Tratter Tibor tudott még úgy beleérni, hogy a lábáról közelről a hálóba került a játékszer, ami a vendégek 2-1-es győzelmét jelentő találat volt. A végjátékban felfokozott hangulatban zajlott a mérkőzés és a hazai csapat mindent megtett az egyenlítésért, de a helyzeteiből nem sikerült gólt szerezniük. A 89. percben mezőnyjáték folyt a középpályán, amikor a felezővonalnál a kaskantyúi Bartha Rolandot hátulról szándékosan felrúgta a soltvadkerti Szamosi Péter, ami után a hazai csapatkapitányt a játékvezető piros lappal kiállította. Az eset után kisebb lökdösődést alakult ki a játékosok között, de lenyugodtak a kedélyek. Az öt perces hosszabbítás feszített hangulatban telt el, de az eredmény már nem változott. Vereségével a soltvadkerti csapat az 5. helyen zárta az őszi szezont 26 ponttal, a kaskantyúiak pedig az Akasztó FC II-Kunfehértó KSE mérkőzés eredménytől függően 33 ponttal az első vagy a második helyen telelnek majd.

Dr. Frank Gábor – Vadkert FC Soltvadkerti TE II. edzője:
Tudtuk, hogy egy jó formában lévő Kaskantyút fogadunk és kiegyenlített, nehéz mérkőzésre számítottunk, amelyen nyerni szerettünk volna. A látottak alapján elmondhatom, hogy a vendégek igazolták a teljesítményükkel a várakozásunkat, hogy nem véletlenül vannak a tabella elején. Számunkra jól kezdődött a mérkőzés, mert az első félidőben mezőnyfölényben voltunk, de sajnos a ziccereinkből nem tudtunk gólt szerezni. Elkerülhető gólt kaptunk a kaskantyúiaktól, ami után sikerült egyenlítenünk és a győzelemért támadtunk, de sajnos egy újabb védekezésben elkövetett hiba után a kaskantyúiak szerezték meg a győzelmet.

Virág Tibor – Kaskantyúi FSE elnöke:
Jó előjelekkel vártuk a találkozót, mert zsinórban szerzett hat győzelemmel érkeztünk a mai rangadóra. Nagyon sok a sérültünk és hat olyan játékosunk volt, akikre az alap csapatunkból most nem számíthattunk. nagyon szűk kerettel érkeztünk a találkozóra, de a fiúk nagy lelkesedéssel játszottak és betartották a megbeszélt taktikát, így ennek köszönhetően egy nagyon jó soltvadkerti csapatot sikerült legyőznünk. A vezetésünk után egy véleményes tizenegyesből egyenlítettek a soltvadkertiek, de a fiúk nagyot küzdöttek, mentek előre és ez az odaadás győzelmet eredményezett. Minden elismerésem a csapat részére, mert hetek óta 11-13 fős kerettel tudunk kiállni és így sikerült több bravúros győzelmet is aratnunk, aminek köszönhetően jó helyzetből várhatjuk a tavaszi folytatást.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (41 db kép)
MEGOSZTÁS