December 23-án este az Izsáki Városi Vegyeskar hagyományos adventi hangversenyében gyönyörködhetett a katolikus templomot zsúfolásig megtöltő közönsége. Az immár több mint két évtizedes hagyomány mindig sokak által várt alkalma a közös városi adventi készületnek, hiszen a nagy készülődés közepette jólesik a léleknek a lelassulás, az elmélyülés, a feltöltődés, és hol lenne máshol ennek a rangos eseménynek jobb helyszíne, mint a katolikus templom.

-Hirdetés-

Bajkó Zoltán katolikus plébános szeretettel fogadta templomában a fellépő kórust, aki az ünnepi csodáról, a várakozás öröméről beszélt.

Bajkó Zoltán katolikus plébános

Majd Dr. Bozóky Imre, Izsák város polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket, a kórust, kórus művészeti vezetőjét és karnagyát, Berta Istvánt, és Szűcsné Sátorhegyi Erzsébetet, aki zongorán kísérte a kart.

Dr. Bozóky Imre Izsák város polgármestere köszöntötte a jelenlévőket
A vegyeskar szoprán és az alt szólama a padsorok között, a tenor és a basszus szólama a sekrestyéből jött a Karácsonyi himnuszt énekelve az oltár elé, majd 25 klasszikus és modern mű csendült fel a látogatók nagy örömére.

A vegyeskar előadásában a következő kórusművek hangzottak el: G. F. Händel Örvendj világ!, Stephen Duro: What a wonderful World, Josquin des Pres: Ave vera virginitas, Michael Praetorius: Szép rózsabimbó nyílt ki, J. S. Bach: Szép csillag, Spanyol karácsonyi ének: Jászolban nyugszik, Bárdos Lajos: Karácsonyi bölcsődal, Bob Chilcott: Greensleevs (What child is this), Omar Caputi: Alleluia di Natale, Osváth Viktor: Krisztus dicsérete, Harmath Artúr: Istengyermek, Ordasi Péter: Jöjjetek Krisztust dicsérni, John Rutter: Christmas lullaby, J. Brahms: Bölcsődal, John S. Dwight: O, holy night (Szentséges éj), angol Christmas carol: Hark the herald angels sing (Énekeljünk angyalokkal), John Rutter: Angel’s carol, Jürgen Knut: Little children, wake and listen, John Lennon & Yoko Ono: Happy Xmas (Boldog Karácsonyt!), Jeff Combe: We three king’s of orient are, Mary Lynn Lightfoot: Dona nobis pacem, Mac Huff: Feliz Navidad.

Végezetül a vegyeskar és a közönség, az ismert karácsonyi dallal, a ,,Mennyből az angyal” közös eléneklésével zárta a hangversenyt. Az Izsáki Városi Vegyeskar varázslatos koncertje a színültig megtelt templomban jelenlevő hívek szívét is színültig töltötte meg emberi boldogsággal és hittel.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (21 db kép)
MEGOSZTÁS