2023. december 29-én Akasztón először rendeztek traktoros felvonulást, ahová végül 73 traktoros érkezett, hogy felvonuljon a település utcáin. Főként a szomszédos településekről érkeztek, de messzebbről is jöttek, mint például Kerekegyházáról.

-Hirdetés-

A felvonulni kívánó traktorosokat a víztorony melletti füves területen várták 15 órától, majd 17 óra után indult el a fényes menet a község utcáin. A felvonulás indulása előtt Suhajda Antal, Akasztó polgármestere köszöntötte a megjelenteket. A felvonulást követően itt is díjazták a legszebben, legötletesebben feldíszített traktorokat. Több kategóriában osztottak ki ajándékokat, kicsiktől egészen a legnagyobbakig.

John Deere-ek itt sem hiányoztak

Legötletesebb traktor kategóriában négy járművezetőt díjaztak:

  1. Márkó Zoltán – Soltszentimre
  2. Oroszi Zsombor – Páhi
  3. Binszki Imre – Akasztó
  4. Papp Imre – Akasztó
Márkó Zoltán traktora nyerte a szépségversenyt

Különdíjban részesítették továbbá:

A legmesszebbről érkező traktorost: Mező Sándort Kerekegyházáról, aki nem érkezett üres kézzel, hiszen az első rakodó villájára egy karácsonyfát is felszerelt szépen feldíszítve, amit a rendezvény végén fel is ajánlott egy helyi lakosnak.

Mező Sándor a karácsonyfát fel is ajánlotta

Polgármesteri különdíjban részesült Porteleki Annamária, aki az egyetlen hölgy vezető volt a felvonuláson. További különdíjban részesült még a legidősebb férfi: Bende József, illetve a legfiatalabb vezető: ifj. Paréj Tamás.

Legszebb MTZ: Szamek László
Legviccesebb díszítés: Dudás Roland
Hölgy quad: Oroszi-Vékony Janka
Motor: Digner Csaba
Babakocsi: Csengődi Natasa
Kistraktor: Madácsi Marcell

Porteleki Annamária polgármesteri különdíjban részesült

A felvonulókat és a kilátogató nézőket forralt borral, teával és zsíros kenyérrel várták a szervezők. Akasztón még nem volt eddig ilyen felvonulás, ezért úgy gondolta a Tóth család: Tóth Róbert és fia ifj. Tóth Róbert, hogy idén Akasztón is rendeznek traktoros felvonulást a két ünnep között.

Igazi kuriózumokkal is felvonultak

A szervezők szeretnék mindenkinek megköszönni a segítséget, aki valamilyen formában is hozzájárult az első akasztói traktoros felvonulás sikeres lebonyolításához.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (165 db kép)
MEGOSZTÁS