Georges Bizet francia zeneszerző Toreádor c. dalával indította újévi koncertjét Kiskőrös Város Fúvószenekara, amit az érdeklődőkkel teljesen megtöltött Városi Sportcsarnokban tartottak az év első napján. 

A rengeteg befektetett időnek és energiának, hosszú próbáknak és kitartásnak köszönhetően ismét egy kiemelkedően színvonalas estének lehettek részesei Kiskőrös város lakói.

Kiskőrös Város Fúvószenekara
-Hirdetés-

 Az „Ifjú tehetség karmester-díjas” Sipos Béla már több, mint 4 éve művészeti vezetője a zenekarnak, aki ennek az estnek is a karmestere volt. 

Sipos Béla karmester

A zenekarral sokszor együttműködnek a városban nagy múlttal rendelkező mazsorett csoportok is. Ezen az alkalmon, a már 4 éve működő Orchidea csoport színesítette a koncertet. A koreográfiáikat a csoport vezetője, Gubacsi Zsófia készítette. Művészeti vezetőjük Gmoser György.

Orchidea mazsorett csoport

Köszönetet mondott, és boldog új évet kívánt a város polgármestere Domonyi László, aki biztatta a szülőket arra, hogy támogassák gyermekeiket a zenei pályájuk építésében.

Domonyi László polgármester
Több vendég is fellépett az est folyamán, akik énekhangjukkal vagy tánctudásukkal emelték a koncert színvonalát.

Az első szám alatt már színpadra is lépett a Szegedi Nemzeti Színház kétszeres Dömötör-díjas (2016, 2022) operaénekese, Szélpál Szilveszter, aki a későbbiekben még többször kiállt a közönség elé. 

Szélpál Szilveszter és Sipos Béla

A zenekar életében régóta szerepet vállaló Udvarhelyi Milla játszott szólót oboán. Kiskőrösi tanulmányai után a Pécsi Művészeti Szakgimnáziumban diákja lett, majd egyetemre Grazban járt. 

Udvarhelyi Milla

A zenei karrierjét a 90-es években indította Majsai Gábor, aki egész Európát végig turnézta azóta. A Majsai Swing Stars öttagú csapattal számos fellépésük van mind a mai napig, az egyik legkedveltebb dala pedig a Hangulatok című nagylemezében megjelent Angyal. 

Majsai Gábor

Közreműködött Tömösi Tamás, a zenekar barátja, aki rendszeresen fellép a zenekar nagyobb koncertjein. Tamás tapasztalt szólóénekes, az Magyar Honvédség Hódmezővásárhely Helyőrségi Zenekarának ütőhangszeres művésze, a katonazenekar fellépéseinek állandó szólóénekese.

Tömösi Tamás
A est végéhez közeledve a köszönetnyilvánítás és díjátadás percei következtek.

Köszöntötték Polereczki Fannit és Godó Juditot, akik 15 éve ülnek a zenekar soraiban.

A Breznyán Attila díjra elnevezett, Év zenésze díjat idén ismét két zenekari tag kapta meg. Király Dóra és Ocskai Roland vehették át az elismerést. 

Köszönet illette meg Markóné Csányi Gabriellát, a SZÓ-LA-M Alapfokú Művészeti Iskola igazgatóját, Gmoser Györgyöt és Gubacsi Zsófiát, a mazsorett csoportok vezetőit, Supka Éva konferansziét, és Sipos Bélát, a zenekar művészeti vezetőjét.

Polereczki Fanni és Godó Judit ajándékátadása

Pszota Kitti klarinét szólója tette különlegessé a Csárdást, melyet Vittorio Montinak köszönhetünk. Kitti már 8 évesen versenyt nyert, jelenleg a Bartók Béla konzervatóriumban végzi zenei tanulmányait Gyulai Endre növendékeként.

Pszota Kitti
Keringővel készültek a kiskunhalasi Studio 2000 tanulói, Kovács Karina és Máté Milán.
Kovács Karina és Máté Milán

Az est végéhez érve minden fellépő a színpadra lépett, a közönség pedig hosszú vastapssal nyilvánította ki köszönetét az estéért. Az alkalom támogatói nélkül mindez nem jöhetett volna létre, akiknek köszönetet mondtak a szervezők.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (92 db kép)
MEGOSZTÁS