A vármegyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban szereplő Soltvadkerti TE Soltút labdarúgócsapata hosszú évek óta nem látott jó eredményeket ért el az őszi szezonban. A csapat a bajnokságban 14 mérkőzés lejátszását követően 8 győzelemmel, 4 döntetlennel és 2 vereséggel, 21-9-es gólaránnyal, 28 ponttal a második helyen zárta a küzdelemsorozat első felét.

A csapat ezzel az eredménnyel a tabellát 30 ponttal vezető Kunbajai SE mögött áll a második helyen és versenyben van a bajnoki címért. Az együttes versenyben van még a Vármegyei Kupában is, ahol a 2. fordulóban kapcsolódtak be a küzdelmekbe. A kupasorozatban előbb Bócsán nyertek 8-1-re (gólszerző: Farkas Béla, Tóth Árpád, Áman Áron, Angeli Tamás, Gémesi János, Tóth Péter, Kelemen Róbert, Frei Tamás), majd a 3. fordulóban Kiskőrösön nyertek 5-1-re (gólszerző: Gémesi János, Supka Zsolt, Angeli Tamás – 2, Tóth Péter) és várhatják a következő játéknapot tavasszal.

-Hirdetés-

A csapat által a bajnokságban szerzett 21 gólon 8 játékos osztozott: Hauk Martin – 5 gól, Farkas Béla – 4, Gémesi János – 4, Áman Áron – 3, Bashiri-Shahroodi Arian – 2, Supka Zsolt – 1, Tóth Péter – 1, Vida Kristóf – 1.

Molnár László
Hogyan sikerült a csapat nyári felkészülése? – kérdeztem Molnár László edzőt.

Az általunk tervezettnél nagyobb játékosmozgás volt a nyáron, mivel sok távozó és több új érkező is volt a keretünkben. Az együttesből Szabó Norbert abbahagyta az aktív játékot, Pál Máté, Kelemen Róbert, Varga Bence, Lévai Balázs és Viola Máté pedig a vármegyei III. osztályú második csapatban szerepelt az ősszel. A távozók sorát bővítette, hogy Huszty Dániel Ausztriába, Katona Gergő a Kecskeméti LC-hez, Rácz Tamás Kiskunmajsára, valamint Nna Nna Edouard Willy pedig az SC Hírös-Ép-hez igazolt el.
Új igazolásként érkezett hozzánk Jánoshalmáról Faddi Dávid és Angeli Tamás, Dunaföldvárról Áman Áron, Mélykútról Hauk Martin, Sárosdról Gráczer Máté és Budaörsről Vida Kristóf. Az így kialakult 18 fős kerettel kezdtük meg a felkészülést július 3-án, de akkor még nem lehetett biztosan tudni, hogy mikor is kezdődik és hány csapatos lesz a vármegyei I. osztály. Az edzéseken általában 12-13 játékos vett részt – hiszen amatőr csapatként nem igazán van beleszólásunk, hogy a játékosok mikor menjenek szabadságra, mikor tudnak elutazni nyaralni. Mindezek tekintetében talán bátorság is volt kijelenteni, hogy az első hat hely a cél, hiszen 10 játékos távozott a keretből és hat érkezett.

Hogyan értékelnéd az együttes őszi teljesítményét?

Nagyon bíztunk a játékosokban – a maradókban és az érkezőkben is – és abban, hogy mielőbb összeérik a keret. Azonban a keret gyakorlatilag csak a 3. fordulóra, a hazai Bácsalmás elleni mérkőzésre lett teljes, Vida Kristóf érkezésével. Eddigre azonban már a Budapesten élő, dolgozó vagy tanuló játékosok csak heti egy edzésen tudtak részt venni vagy egy gyakorláson sem, csak mérkőzésen láttam Őket. Mindezek fényében remek őszt produkáltunk, ha a helyezést és a megszerzett pontokat nézzük, azonban játékban – és főleg támadójátékban van még hova fejlődnünk. Ezen szeretnénk javítani a téli felkészülés folyamán.

A téli felkészülést mikor kezdi a csapat? Várhatók változások a játékoskeretben?

A felkészülést január 9-én kezdjük és 13-án szombaton már fogadjuk is az Ásotthalom csapatát edzőmérkőzésen, hiszen február 24-én már bajnoki mérkőzést kell játszanunk. Igyekszünk minél többet és jobban edzeni, de sok múlik azon, hogy a játékosok mit tudnak vállalni. A játékoskeretben komoly változás nem várható, hiszen télen nagyon nehéz játékost igazolni, azonban nem zárjuk ki a lehetőségét, ha olyan lehetőség adódik. Célunk hivatalosan továbbra sem változik, azonban az év végi záróvacsorán a vezetők és a játékosok is megerősítettek benne, hogy szeretnénk a dobogón végezni!

MEGOSZTÁS