A Kiskőrösi LC utánpótlás labdarúgó csapatai közül az U15-ös lány csapat a vármegyei korosztályos bajnokságban szerepel. Az együttes a 10 csapatos küzdelemsorozatban olyan gárdák ellen lépett pályára, mint a LUA BAJA, Kecel FC, Bugac KSE, Kerekegyházi SE, Izsáki SSE, Arany Bácska (Jánoshalma), Békésszentandrási HMSE, Astra HFC Kiskunfélegyháza és a Csólyospálos.

Ebben a mezőnyben a kiskőrösi lányok jó teljesítményt nyújtottak az őszi szezonban, mivel a bajnokság első felén túl a 2. helyen állnak 9 mérkőzésen szerzett 7 győzelemmel, 2 vereséggel, 64-18-as gólaránnyal, 21 ponttal. Az együttes harcban van még a bajnoki címért, hiszen a tabellát vezető bajaiaktól mindössze 3 pont távolságra vannak, így a tavaszi szezonban nyílt az első helyért folyó küzdelem.

-Hirdetés-

Milyen reményekkel vágtatok neki a bajnokságnak? – kérdeztem Makó Zsolt edzőt.

Nagy örömömre a csapat a játékoslétszám tekintetében megfelelő volt és a tavalyi szezonhoz képest egy bővebb kerettel tudtam dolgozni. Ennek köszönhetően minden mérkőzésre úgy tudtunk kiállni, hogy több cserejátékosom is, akikre számíthattam. Külön öröm volt a számomra, hogy nem csak a mérkőzéseken jöttünk össze nagy létszámban, hanem az edzéslátogatottság is jó volt és a gyakorlásokon nem ritkán 13-14-en is ott voltak a lányok közül. A nyári felkészülés során heti két edzésünk volt és a csapat gerincét a tavalyi gárda tagjai adták.

Hogyan tudnád értékelni a csapat őszi teljesítményét?

A tavalyi szezonban szerepelt gárda együtt tudott maradni és a lányok egy évvel idősebbek, rutinosabbak lettek, így ennek is köszönhető, hogy most a második helyen állunk a bajnokságban és még a bajnoki címért is versenyben vagyunk. Az őszi szereplésünk jól sikerült, de voltak a csapat életében hullámvölgyek. Volt, hogy nagyon küzdenünk kellett a győzelemért, mint az izsákiak elleni találkozó alkalmával, amikor 4-3-ra nyertünk, vagy a békésszentandrásiak ellen is csak egy góllal sikerült nyernünk. Nagyon fájó vereség volt számunkra az, amikor hazai környezetben kaptunk ki 2-0-ra a bugaciaktól. A többi mérkőzésen sok biztató jel volt arra, hogy fejlődik a csapat és a mostani helyzetünkben még akár a bajnoki cím megszerzésére is van esélyünk.

Hogyan alakul a csapat téli programja?

Ahogy elkezdődik az iskolákban a tanítás január 8-tól, akkor már lehetőségünk lesz arra, hogy teremben gyakoroljunk és megpróbáljuk heti két edzéssel elkezdeni a téli alapozást. Ahogy az időjárás engedi, szeretnénk minél hamarabb a szabadban is készülni. Az őszi jó teljesítményünk után az öltözőben beszélgettünk már a célokról és egyértelmű, hogy a lányok bajnokok szeretnének lenni. Az első hely megszerzésében a legnagyobb riválisunk a bajai gárda, akikkel szemben talán egy kicsi előnyt jelenthet, hogy a tavasszal majd hazai környezetben fogadjuk őket, de ott van a többi mérkőzés is, amelyeken jó teljesítményt kell nyújtanunk a céljaink eléréséhez.

MEGOSZTÁS