A Kiskőrösi LC vármegyei I. osztályú női labdarúgócsapata az őszi szezonban kiváló teljesítményt nyújtott és mindössze egyetlen alkalommal szenvedett vereséget. A lányok a bajnokság első felén túl a 2. helyen állnak a tabellán 5 mérkőzésen szerzett 4 győzelemmel és 1 vereséggel, 10-3-as gólaránnyal, 12 ponttal.

 

-Hirdetés-

A négycsapatos bajnokságban a kiskőrösiek ellenfelei a Kecskeméti LC, a LUA Baja és a Bugac KSE gárdái, akikkel összesen négy teljes kört játszanak a szezonban. A kiskőrösi együttes úgy áll jelenleg a második helyen a 13 pontos Kecskeméti LC mögött a tabellán, hogy az őszi szezonból van még egy elhalasztott mérkőzésük a bajaiak ellen, amit pótolniuk kell.

Makó Zsolt  edző (a képen jobbra)
Milyen játékoskerettel, hogyan kezdtétek el a csapattal a nyári felkészülést? – kérdeztem Makó Zsolt edzőt.

Az új bajnoki szezonra heti két edzéssel készültünk fel, amely során több változás is volt a játékoskeretben. Az együttestől Kerekegyházára igazolt el a kapusunk Herceg Dorina és  testvére: Herceg Vanessza, abbahagyta az aktív labdarúgást Kovács Alexandra, valamint az NB I-es szekszárdiakhoz távozott Végh Emese. Sikerült a nyáron igazolnunk kapust a keceli U15-ös csapatból kiöregedő Tamaskó Edina személyében, így ezen a poszton megoldódott a problémánk. A csapat gerince együtt maradt, de nehéz volt motiválni a lányokat az új bajnoki szezonra, mert négycsapatosra szűkült a mezőny. A célunk az volt, hogy megszerezzük a bajnoki címet és az már most látszik, hogy ebben a kecskemétiekkel fogunk majd nagy harcot vívni az első helyért.

Hogyan értékelnéd a csapat őszi teljesítményét?

Az ősszel egy vereséget szenvedtünk csak el, amikor a kecskeméti vendégjáték alkalmával kaptunk ki. A kecskemétieket hazai pályán legyőztük, viszont van egy elmaradt mérkőzésünk is még a bajaiak ellen. Úgy gondolom nagy meglepetés volt, hogy a kecskemétieket hazai pályán 4-0-ra tudtuk legyőzni, talán ez volt a legjobb mérkőzésünk a bajnokság első felében. A csapatnak volt egy kisebb hullámvölgye az őszi szezon során, mint amikor Bugacon egy nagyon kemény mérkőzésen tudtunk nyerni 1-0-ra és sajnos a kecskeméti visszavágón sem tudtuk megismételni hazai teljesítményünket, hiszen a bajnoki címért folyó harcban rivális ellenfelünktől 3-0-ás vereséget szenvedtünk.

A tavaszi szezonra, hogyan készül a csapat, mit vársz a lányoktól?

Nagyon bízok abban, hogy télen érkezik néhány új játékos erősítésként. Minden remény megvan arra, hogy a korábban nálunk szereplő Varga Petra és Végh Emese visszajöhet hozzánk Szekszárdról, valamint Kovács Alexandra is jelezte, hogy újrakezdené nálunk az aktív játékot a télen. Az említett három játékos komoly erősítést jelentene számunkra és velük kiegészülve sokkal jobb előjelekkel várhatnánk a tavaszi folytatást. A csapattal a téli felkészülést a január 8-al kezdődő héten kezdjük meg lehetőség szerint heti két edzéssel. A bajnokság tavaszi idénye március utolsó hétvégéjén kezdődik, mely során szeretnénk olyan eredményeket elérni, hogy a bajnoki cím is elérhető közelségbe kerüljön.

MEGOSZTÁS