A Kiskőrösi KSE együttese sokéves NB II-es tagság után az új szezont a vármegyei I. osztályú férfi kézilabda bajnokságban kezdte el. A csapat játékoskerete szinte változatlan maradt és ez jelentette talán az együttes legnagyobb erősítését.

 

-Hirdetés-

A csapat a bajnoki felkészülését a nyáron Horváth András edző irányításával kezdte el és a fiúk az őszi szezonban kiváló teljesítményt nyújtottak, mivel minden mérkőzésüket megnyerték. Az együttes a bajnokság első felén túl vezeti a tabellát 8 mérkőzésen szerzett 8 győzelemmel, 234-170-es gólaránnyal, 16 ponttal.

A gárda őszi teljesítményét Szabó Tamás a klub elnökségi tagja értékelte.

A vármegyei I. osztályú bajnokságra, hogyan készült fel a nyáron az együttes?

A klubnál több edző végez komoly szakmai munkát, hogy jó eredményeket tudjunk elérni. Az U12-es és U13-as csapatoknál Petróczi-Kis Andrással közösen vezetjük a csapatokat, valamint Horváth András a serdülő és a felnőtt csapatok edzője. A háttér munkában Dózsa Tamás a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájában foglalkozik a kisebb gyermekekkel. Ki kell emelnem, hogy a nyugodt munkához szükséges háttér biztosításában a klub elnökségi tagjainak van nagy szerepe, akik nélkül nem lehetne ilyen jó eredményeket elérni. A felnőtt csapat heti három edzéssel készült a bajnoki mérkőzésekre kedd, csütörtök és pénteki napokon.

A csapat őszi szezonban nyújtott százszázalékos teljesítményét, hogy tudnád értékelni?

Azt látni kell, hogy az NB II után a vármegyei I. osztályú bajnokságban a magasabb szinthez képest gyengébbek a csapatok. Fontos megemlítenem azonban, hogy az elmúlt évek talán egyik legerősebb mezőnye van most a vármegyei I. osztályban, hiszen  mellettünk a kiskunmajsaiak is az NB II-ből érkeztek ide és az NJE–Euroscale Group Kecskemét gárdája is nagyon megerősödött, így volt több egészen színvonalas mérkőzésünk is az ősszel. Úgy gondolom, hogy vannak gyengébb képességű csapatok is ebben a küzdelemsorozatban, de nem szabad lebecsülnünk senkit, mert bárki képes lehet meglepetést okozni. Nagyon bíztam abban, hogy egy olyan őszi szezont tudhatunk majd magunk mögött, amikor minden mérkőzésünket megnyerjük. Az erőviszonyokat látva arra számítottam, hogy a kiskunmajsaiakkal kell majd nagyon megküzdenünk az első helyért és ezt a várakozást igazolta is a bajnokság első fele. Nagyon fontos győzelmet arattunk a kiskunmajsaiak ellen hazai pályán, de igen nehéz mérkőzést játszottunk Kecskeméten is, ahol mindössze egy góllal tudtunk nyerni.

Az együttes téli programja, hogyan alakul?

Az őszi szezon végén levezető edzések voltak minden korosztály számára. Játékosaink már január elejétől elkezdik minden csapatnál a téli felkészülést. A felnőttek a megszokott módon heti három edzéssel indítják majd az új évet, melynél a játékoskeretben nem lesznek komolyabb változások. Úgy gondolom, hogy az őszi szezonnal a hátunk mögött kijelenthetem, hogy egyértelmű célunk a bajnoki cím megszerzése. Azzal is tisztában vagyunk, hogy a jó eredményeket nem adják ajándékba. Terveink megvalósításhoz nagyon sokat kell dolgoznunk és azon leszünk, hogy a bajnokság második felében is sikeresek legyünk.

MEGOSZTÁS