Földrajzi kincseink felfedezésére hívnak popdalok a közmédia csatornáin. A Magyarország nagytájai című klipsorozat január 8-án 19:50-kor mutatkozik be az M2 Gyerekcsatornán. Az Oktatási Hivatal támogatásával megvalósuló szériában Kováts Vera énekel.  

-Hirdetés-

 

Magyarország nagytájai címmel hazánk hat földrajzi egységét popdalokon keresztül bemutató klipsorozat jelenik meg január 8-án. Az MTVA Archívumából válogatott lenyűgöző drónfelvételek felhasználásával készült klipek a térségek geográfiai és kulturális sokszínűségét mutatják be. A M2 Gyerekcsatornán látható premier után az okosdalok a Duna World, az M2 Petőfi TV, valamint a Petőfi Rádió kínálatát is színesítik majd.

A fülbemászó dalokat Kováts Vera énekes-színész adja elő, a dalszövegeket Orbán Tamás jegyzi. Az Artisjus-díjas művész már több zenés-edukációs sorozatot készített a közmédia gyerekcsatornájának: háromgyermekes édesapaként szívügye a játékos tanulás, nagy sikerrel formálja az iskolai tananyagot popdalokká. A közreműködésével készült Szómiszó a nyelvtani szabályok megtanulásában, a Számvető a szorzások vidám elsajátításában, míg a Betűvető a magyar ABC legtöbbször használt betűinek felismerésében, megtanulásában segít a gyerekeknek.

Magyarország nagytájai – január 8-tól a közmédia csatornáin.

 

Forrás, fotó: https://hirado.hu

MEGOSZTÁS
Írta: vira