Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 1880-an lépték át. A jogsértések elkövetőinek legalább 39.000 forint közigazgatási bírságot kell fizetniük, ám van, akinek ennél mélyebben kell a zsebébe nyúlnia: egy sofőr az 51-es számú főút belterületi szakaszán 50 km/h helyett 97 km/h-val közlekedett, egy másik autóvezető pedig az 55-ös számú főúton 90km/h helyett 140 km/h-val.

-Hirdetés-

Bács-Kiskun vármegye közútjain egy hét alatt negyvenhét olyan baleset történt, amely rendőri intézkedést igényelt. Az egyenruhások 31 olyan autóst igazoltattak, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak. Közülük hárman balesetet okoztak.

Az őszi és téli időszakban, a csúszós, jeges, latyakos úton, rossz látási viszonyok mellett az általános tapasztalatok szerint emelkedik a közlekedési balesetek száma. A megváltozott időjárási körülményekhez megváltozott vezetési képességek szükségesek, hiszen módosulnak a biztonságos közlekedést befolyásoló körülmények.

A látási- és útviszonyoknak megfelelő közlekedés mellett – többek között – nagy jelentőséggel bír az észlelhetőség is. Kérjük, hogy a járművek világítóberendezéseit indulás előtt minden esetben ellenőrizzék, szükség esetén tisztítsák meg! A „látszani” elv mellett fontos a „látni” is: éppen ezért a gépkocsik szélvédőjét – az autón belül és kívül egyaránt – páramentesíteni kell az indulást megelőzően.

Kapcsolódó cikk
Fokozott figyelemmel az utakon!
Fokozott figyelemmel az utakon!
A téli időszakban, a közúti közlekedés jellemző veszélyei a csúszós, jeges utak, a változó időjárási körülmények, a csökkent látótávolság, valamint...

Forrás, fotó: police.hu 

MEGOSZTÁS
Írta: vira