A vármegyei I. osztályú férfi kézilabda bajnokságban szerepel a Soltvadkerti TE együttese. A gárda az őszi szezonban közepes teljesítményt nyújtott, de még így is elérhető közelségben van, hogy az alapszakasz végére odaérjen a negyedik helyre, amitől mindössze két pontra vannak, és akkor az érmes helyekért léphetnének pályára a rájátszásban.

Az együttes a bajnokság első felében 7 mérkőzést játszott, melyeken 3 mérkőzésen nyertek és 4 vereséget szenvedtek, 188-209-es gólaránnyal, 6 pontot gyűjtve. Ez a teljesítmény az ősszel a 9 csapatos bajnokság 6. helyéhez volt elegendő.
A házi góllövőlista állása: Opauszki Tamás – 36 gól, Thiesz Tamás – 34, Borboly Benjamin – 32, Opauszki Péter – 25, Piller Tamás – 21, Bartha Bendegúz – 13, Patai Dávid – 7, Weppert Boldizsár – 7, Balla Tamás – 5, Pálinkás Ádám – 4, Ürmösi Zoltán – 2, Csernák Gábor – 1, Nyerges Márk – 1.

Szabó Tamás (bordó felsőben)
-Hogyan tudtatok felkészülni az új bajnoki szezonra? – kérdeztem Szabó Tamás edzőt.
-Hirdetés-

-Lényeges változás volt a tavalyi évhez képest, hogy a heti háromról kettőre csökkentettük az edzésszámot. A nyári alapozást ismét elég korán, már augusztus 3-án elkezdtük Soltvadkerten a sportcsarnok mögötti pályán futó edzésekkel, és fokozatosan tértünk át az erőfejlesztésről a labdás gyakorlatokra a bajnoki rajtig. Mivel a csapatból 5 játékos abbahagyta az aktív játékot vagy más csapathoz igazolt, így az edzéseken igencsak kis létszámú játékoskerettel tudtunk felkészülni a ránk váró bajnoki évadra. A tavalyi remek eredmény után ilyen előjelekkel nem tűzhettünk ki magunk elé nagyobb célokat, csak a tisztes helytállást, főleg azok után, hogy a megyei bajnokság jelentősen megerősödött az elmúlt évekhez képest.

-Hogyan értékelnéd a csapat őszi teljesítményét?

-Akik maradtak nálunk játékosok, azok mindent beleadtak az edzésekbe és ennek eredményeképpen több jó mérkőzésünk is volt a bajnokságban, de sajnos akadt több igen gyatra teljesítményünk is. A találkozók alkalmával csapatként játszottunk remekül és gyengén is. Látva a tabellát, egy kis szerencsével és több alázattal lenne esélyünk egy újabb remek eredményre, de az erőviszonyokat nézve az 5-6. helyezést tartom reálisnak a 2024-es évben.
A legjobb teljesítményt talán Kecskeméten egy bajnokesélyes csapat otthonában és Tiszakécskén nyújtottuk, bár csak az utóbbin szereztünk pontokat. A leggyengébb mérkőzésünk egyértelműen Kiskunmajsa csapata ellen lejátszott találkozó volt, ahol nagy pofonba szaladtunk bele, és mélyen a tudásunk alatt játszottunk.

-Az együttes téli felkészülése hogyan alakul?

-Minden mérkőzésünket idegenben játszottuk le az ősszel és valószínű, hogy a tavaszi fordulókkal is ez lesz. Az amúgy sem rózsás helyzetünket nem segítette a soltvadkerti sportcsarnok felújítási munkálatainak megkezdése sem – természetesen időszerű és fontos dolog ez a város életében –, így viszont az edzések megtartásának lehetőségei újabb korlátba ütköztek. Jelen pillanatban a tabella hatodik helyéről várjuk a folytatást, amely ilyen nehézségek tükrében igen dicséretes a csapat tagjaitól. A tavaszi szezonra a felkészülést január második hetére terveztük elkezdeni, hiszen február végén újra indul a pontvadászat.

MEGOSZTÁS