A Kiskőrösi LC vármegyei I. osztályban szereplő labdarúgócsapata az őszi szezonban hullámzó teljesítményt nyújtott. Az együttes a 15 csapatos bajnokság első felét a 12. helyen zárta, 14 mérkőzésen szerzett 5 győzelemmel, 2 döntetlennel, 7 vereséggel, 18-29-es gólaránnyal, 17 ponttal.

A házi góllövőlista állása: Egejuru Godslove Ukwuoma – 5 gól, Szabó Dávid – 4, Dulai Máté – 2, valamint egy találatot szerzett Manin Ádám, Barkóczi Ádám, Csáki Róbert, Gyenizse Bence, Gyenizse Tamás.

-Hirdetés-

A csapat január 12-én kezdte meg a téli felkészülését, amely során teremben és szabadban is gyakorolnak majd a fiúk, valamint edzőmérkőzések is lesznek a tavaszi rajtig.

Márton Zsolt
-Milyen előjelekkel vártátok a bajnoki rajtot? – kérdeztem Márton Zsolt edzőt.

-A nyáron egy új csapatot kellett építeni, mert volt több távozó és többen érkeztek is az együtteshez. Rövid volt az idő, hogy a nyáron néhány hét alatt a bajnoki rajtig összeálljon a csapat. A szezon kezdetéig a tervezett munkát elvégeztük, és bizakodva vártam az első mérkőzést.

-Hogyan értékelnéd a csapat őszi teljesítményét?

-Jól kezdtük a szezont, mert hazai környezetben az első mérkőzésünkön 1-0-ra sikerült legyőznünk a kalocsaiakat. Úgy gondoltam, hogy ez a siker jó lendületet adhat majd a továbbiakban, viszont a későbbiekben voltak olyan mérkőzéseink, ahol nem az elképzeléseim szerinti játékot tudtuk nyújtani. Volt egy nagyon jó sorozatunk, amikor három győzelmet arattunk zsinórban, a bajaiakat, a kecelieket és a hartaiakat felülmúlva. A mélypontot az egymás után elszenvedett három vereségünk jelentette, amikor kikaptunk az SC Hírös-Ép Egyesülettől, a Jánoshalmától és a Kiskunfélegyházától. Nagyon hullámzó volt a teljesítményünk, amit több tényező is befolyásolt. Fontos megemlítenem, hogy sok a nagyon fiatal játékos a keretben, akiknek az első szezonjuk volt ez a vármegyei I. osztályban és még a felnőttek között tapasztalatlanok. Az együttessel mindezek mellett létszámban is szűk kerettel tudtam dolgozni, így amikor a stabil kezdő csapatból kiesett valaki vagy többen is, akkor már nagyobb gondok voltak. A nehézségek ellenére is voltak olyan találkozóink, amelyeket az utolsó percekben vagy éppen a lefújás előtti pillanatokban buktunk el és nem szereztünk pontot. A fordulópont szerintem az SC Hírös-Ép Egyesület ellen elvesztett találkozó volt, amiből nem igazán tudtunk kijönni, csak a soltvadkertiek elleni győzelem volt már az egyetlen sikerünk az őszi szezon végéig. Azt látni kell, hogy nagyon sok gólt kaptunk és keveset rúgtunk, tehát a csapat védekezésén mindenképpen javítanunk kell. Voltak fájó, elhullajtott pontjaink, amelyeket egy kis rutinnal, tapasztalattal, nagyobb odafigyeléssel begyűjthettünk volna.

-A csapat téli felkészülése, hogyan alakul?

-Az edzéseket január 12-én elkezdtük, amelyek során teremben és szabadban is készülünk. Nagyon fontos, hogy a felkészülés alatt megtaláljuk azt a játékrendszert, amivel a keretünk adottságinak figyelembevételével a legeredményesebbek tudunk lenni. Ami pozitívum volt az őszi szezonban, hogy minden mérkőzést végig bírtunk erővel és egyik ellenfelünk sem tudott ilyen szempontból fölénk nőni, amit a télen tovább kívánunk fejleszteni. Kellene a csapatba még egy támadó és ballábas játékos, valamint a középpályára egy irányító, aki támadásban és védekezésben is segítene. A játékoskeretben annyi változás lesz, hogy Agócs Kristóf jelezte, a továbbiakban már csak a harmadosztályú csapatban szerepelne. A kapusunkat, Pszota Csongort egy sérülés miatt műteni kell, így rá nem számíthatunk. Szeretnénk új játékosokat igazolni, vannak tárgyalások labdarúgókkal, de télen nagyon nehéz megerősíteni a keretet. Most a csapat a bajnoki rajtig heti három edzéssel készül és lesz négy felkészülési találkozónk is, melyek során megmérkőzünk a Foktő, a Kiskunmajsa, az Akasztó FC és az Apostag gárdáival. Azt szeretném, hogy a tavaszi szezonban a tabellán előre lépjünk és Kiskőrösre ne nyerni jöjjenek az ellenfelek.

MEGOSZTÁS