Január 29-től egy igazán újszerű és különleges mackókiállításra várják a látogatókat, ahol 386 mackó tematikusan mackó módra mutatja be a mindennapi életünk csodás pillanatait. Mint például az anyakönyvi hivatal, Bear Brand együttes, Maci Laci teázója, Maci Csemege, Mackófalva vitaminportája, színes bocsok mozija, maci szülinapi party, Mici Mackó háza, erdei maci sarok, északi sark, olvasó sarok, Mosó Masa mosodája, koala, panda macik és még nagyon sok mesterség kel életre a kis szőrös bocsok által.

-Hirdetés-

Micimackó és barátai, közeli és távoli rokonai izgatottan várják, hogy megtekintsék őket a macikedvelő gyerekek és felnőttek.

A kiállítás megtekinthető 2024. jan. 29. – febr. 02. , 8-16:30-ig. A délelőtti órákban iskolai csoportok fogadására is van lehetőség a különleges kiállításon.
Belépés „külsősöknek” 200 forint. Helyszín pedig Izsák Óvoda, Kodály u.2.

Az idén második alkalommal dolgoztak szorgos kezek a Macikiállítás szervezésén az óvodában. Bár már három évvel ezelőtt is volt Macikiállítás az intézményben, viszont a tavalyi évben született meg az ötlet, hogy tegyék a kiállítást „külsősök” számára is látogathatóvá. Az intézmény számára rendkívül fontos a természetvédelem és az állatok védelme, óvása, innen is adódott a kiállítás szervezésének az ötlete.

A kiállított mackók és egyéb kellékek hatalmas összefogás eredménye, a mackókat az óvodába járó gyerek, különböző szervezetek, magán személyek ajánlották fel, ami nagy segítség volt a szervezésben.

Az óvoda dolgozói közösen, összetartással valósítják meg a különböző „tematikájú maci helyszíneket”. A színes és izgalmas kiállítást a szervezők úgy alakítják ki, hogy minden szegletben egy történet bontakozhasson ki a szemlélő előtt. A különböző helyszínek között lesz: „maci mozi terem”, születésnapi parti, „Mosó Masa mosodája is. A bemutatót az óvodában egy „maci témahét” előzi meg, így a kiállításon résztvevők a gyerekek alkotásait is megcsodálhatják.

Lesz még mézkóstolás, málnaszörp és mancsfal. A mézkóstoláshoz a mézet Borka-Gubicza Ildikó és családja ajánlotta fel, melyet ezúton is hálásan köszönnek az óvó nénik. A fotózkodni vágyókra is gondoltak az óvoda dolgozói, egy fotósarok megvalósításával.

De lesz „óriás maci” is, aki szintén csak arra vár, hogy készíts egy selfit vele. Ezenfelül még adománymaci-vásárlására is lesz lehetőség, jelképes összegért, melynek bevételével az óvodai csoportok gyermekeit kívánja támogatni az intézmény. Ehhez a kezdeményezéshez az óvoda elfogad plüss maci felajánlásokat. Ami neked egy megunt holmi, azzal más gyerekek arcára mosolyt lehet csalni.

Közismert a medvével kapcsolatos jóslás: ha február 2-án kisüt a nap, a medve kijön a barlangjából, meglátja az árnyékát, akkor még hosszú, kemény tél áll előttünk. Aki a tél elől menekülne vagy csak vágyik egy maci szerető ölelésére, az ne feledje, a tárlat február 2-ig (péntekig) lesz látogatható, utána hagyják a macikat újból téli álmukba szenderülni.

Gyere el te is és hozd el a gyermeked, unokád és együtt varázsolódjatok el az életre keltett történetekben!

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (29 db kép)
MEGOSZTÁS