A VIII. Városi Disznótor záróprogramja, a korábbi évek hagyományainak megfelelően több fogásból álló disznótoros vacsora volt, melynek a Petőfi Sándor Művelődési Központ aulája adott otthont. Az eseményre ismét nagy volt az érdeklődés, már elővételben elkelt az összes, azaz 220 db belépőjegy. 

-Hirdetés-

A vendégvárás 18 órakor kezdődött. Csodálatos teríték, gyönyörű dekoráció várta a folyamatosan érkező vendégeket, mely Ba Irén és csapata, Györk Ernőné, Somogyi Szilvia, Szabóné Haskó Erika és Nikléczi Bernadett közös munkájának volt az eredménye.

A dekoráció már a belépést követően elvarázsolta a vendégeket

19 órakor Nikléczi Gábor, a Kiskőrösi Gazdakör Egyesület elnöke, Somogyi Zoltán, a Városi Disznótor rendezvény ötletgazdája, szervezője, a gazdakör tagja, valamint Domonyi László, Kiskőrös város polgármestere megnyitották az eseményt. 

– Nagyon sok szeretettel köszöntük Titeket, Önöket Kiskőrös város, valamint a Kiskőrösi Gazdakör Egyesület által szervezett VIII. Városi Disznótor esti bálján. Szeretettel köszöntöm körünkben Domonyi Lászlót, Kiskőrös város polgármesterét, valamint a mai est és a nap főszervezőjét, Somogyi Zoltánt, akinek szeretném a Gazdakör nevében is megköszönni azt a hatalmas munkát, amit ő és családja, továbbá Szabóné Haskó Erika együtt végeztek – nyitotta meg a rendezvényt Nikléczi Gábor, a Kiskőrösi Gazdakör Egyesület elnöke. 

Somogyi Zoltán szervező beszédében köszönetet mondott Dénes Jánosnak, a KŐRÖSSZOLG Nonprofit Kft. munkatársának, aki csapatával együtt a VIII. Városi Disznótor  helyszínét rendezte be, Szabóné Haskó Erikának, Györkné Ildikónak, Pazdernyikné Marikának a rengeteg munkáért, segítségért, szervezésért, és mindenkinek, aki bármilyen formában segített, dolgozott a rendezvény sikeres megvalósítása és lebonyolítása érdekében. 

A képen (b.-j.) Somogyi Zoltán, a Gazdakör tagja, a rendezvény szervezője, Nikléczi Gábor, a Kiskőrösi Gazdakör Egyesület elnöke, Domonyi László, Kiskőrös város polgármestere

Domonyi László, Kiskőrös város polgármestere köszöntötte, majd közös koccintásra invitálta a vendégeket. 

– A disznótoros vacsora szerintem a mai korban már egyedi, mert sajnos megszüntek a házi disznótorok. Annak idején összejött a család, egyik héten, majd a másik héten is, és így mentünk sorban, mert a családban egymást követték a disznótorok. Az biztos, hogy disznórorokat mindig pálinkával kezdték. Tiszteljük meg a Gazdakör tagjait, Somogyi Zoli szerénysége nem engedte meg, hogy őt is megtapsojluk, Somogyi Szilvit is megtapsoljuk, Somogyi Csillát is megtapsoljuk és azokat a rendkívül sokat dolgozókat, akik már tegnap belefáradtak a disznótor óriási munkálataiba, ugyanis tudják, hogy a mai nap, ez volt a kirakat, tegnap is már óriási előkészületek zajlottak, és a tegnapi munka eredménye volt az, hogy reggel 9 órakor már sült kolbászt volt. Emeljük poharunkat a Kiskőrösi Gazdakör tagjaira, akik már nyolcadik alkalommal tartják azt a gyönyörű hagyományt, amit őseinktől örököltünk és akik lehetőséget adtak nekünk ma arra, hogy itt legyünk, együtt legyünk és a hagyományoknak megfelelő igazi disznótoros vacsorán vegyünk részt – fejezte be megnyitó beszédét a polgármester.

Ezt követően közös koccintás, majd a hagyományos disznótoros vacsora következett. A menü főtt hús zmácsenkával, orjaleves, töltött káposzta tejföllel, sült hurka, sült kolbász, valamint az elmaradhatatlan, isteni hájas sütemény volt. A vacsorára két bográcsban, összesen 100 liter orjalevest főztek a szervezők. A felszolgálást Kiskőrös Város Szlovák Nemzetiségi Önkormányzatának tagjai végezték. A jó hangulatról, a hagyományoknak megfelelően a Szamba Zenekar gondoskodott. 

A Szamba Zenekar

A hagyományos disznótoros vacsorának idén Budapestről és Szigethalomról érkező vendégei is voltak, akik a Kiskőrösi Rónaszéki Fürdőhöz tartozó Kempingben szálltak meg. A fürdő január végén nyereményjátékot hirdetett a Kempingben szállást foglaló vendégek részére. A Facebook oldalon meghirdetett játék során páros belépőjegyet nyerhettek azok, akik február 02. és február 04. között 3 nap, 2 éjszakára vagy február 05-e hétfőig 4 nap, 3 éjszakára szállást foglalnak a fürdőhöz tartozó Kempingben. A két darab páros belépőjegy nyertesei  – Papp Ernő és Papp Ernőné Budapestről, valamint Burantis Károly és Buranitsné Krisztina Szigethalomról  – részt vettek a vacsorán. 

A képen (b.-j.) Buranits Károly, Papp Ernőné, Papp Ernő és Buranitsné Krisztina

A vacsorát tombola, majd hajnalig tartó mulatság követte. A Kiskőrösi Gazdakör Egyesület tagjai várnak mindenkit sok szeretettel 2025-ben, a IX. Városi Disznótorra!

Fotók: Szabó Adrián

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (50 db kép)
MEGOSZTÁS