Telt ház és lelkes közönség fogadta Prof. Dr. Bagdy Emőkét Kiskőrösön a Petőfi Sándor Művelődési Központ színháztermében tegnap délután, aki a Kunság-Média Nonprofit Kft. meghívására érkezett városunkba. 

Telt ház és lelkes közönség fogadta a szakembert
-Hirdetés-

Prof. Dr. Bagdy Emőke magyar klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, szupervízor, a pszichológiatudomány kandidátusa, 2010-től professor emerita. Nagyon hálásak vagyunk, hogy elfogadta felkérésünket. Az elmúlt 50 év alatt mintegy 2500 előadást tartott tudományos fórumokon, továbbképzéseken, zömében a tudományos ismeretterjesztés területén magyar és idegen nyelven. A mai este: „Nehéz időkben talpon maradni” című előadását osztja meg Önökkel. Az előadás jelen helyzetünk, életérzésünk átvilágításából indul ki. Fogyasztói kultúrában, globalizálódott világ hatásainak csapdájában élünk. A „tedd-vedd-edd” parancsa az önkizsákmányoló munkát, a vásárlás-fogyasztás kényszerét és a mindenfajta ingerrel túltáplálás „befogadási” erőszakát foglalja magába. Az emberi kapcsolatok a tárgyakkal bánás módján működnek, felhasználó, elhasználó, kidobó, nem javító és szeretetnélküli kapcsolatok kínját szenvedjük el. Nehéz időkben élünk. Mégis hogyan maradjunk talpon? Rajtunk is áll! Amit megtehetünk, tegyük meg. Ehhez tudatosságra van szükség. Az előadás lépésről lépésre halad az önépítő és önromboló erők egymással szembeállító ismertetésében” – e gondolatokkal konferálta fel az előadót és az előadást Kornóczi Nati.

Prof. Dr. Bagdy Emőke több száz tanulmányt és számos könyvet írt vagy szerkesztett. Több, mint 2500 előadást tartott már élete során

A pszichológiatudomány kandidátusának főbb kutatási területei a relaxációs eljárások, dramatikus pszichoterápiás módszerek, valamint a hivatásszemélyiség fejlesztésére irányuló módszerek kimunkálása; párkapcsolati dinamika (viszonyelemzés), és a stressz-kezelő módszerek hatékonysága. Személyiségfejlesztő eljárások alkalmazása a nevelésben és a pályaszocializációban, mentálhigiéné- és tanácsadóképzés: oktatásfejlesztés, hatékonyságelemzés, individuális és interperszonális tesztvizsgálatok standardizálása és fejlesztése, pszichoterápiás eljárások hatásmechanizmusának elemzése – relaxáció – imagináció, egészségpszichológia, prevenció, stresszkezelés, pozitív pszichológia, „boldogságpszichológia .

A jelenlévők többek között a jacobsoni villámrelaxációs technikát is kipróbálhatták

„Mindig szerettem tanítani és lelket gyógyítani. Ezt teszem ma is a média minden csatornáján és mindenütt, ahová hívnak, és ahol terjeszthetem a pszichológiai ismereteket. Remélem, sokáig végezhetem ezt a szolgálatot. Mégsem időt kérek a sorstól, hanem csak azt, hogy szabott életidőmben mindig a személyes érdekeltségen túlmutató értelme legyen annak, amit teszek” – nyilatkozta korábban a Napút Online kulturális folyóiratnak.

„Az ember a legsúlyosabb helyzeteket is kibírja, ha van kiért életben maradnia.” (Prof. Dr. Bagdy Emőke)

Az előadás végén az érdeklődőknek lehetőségük volt könyvvásárlásra is 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (36 db kép)
MEGOSZTÁS