Február 6-án tartotta hagyományos farsangi kavalkádját a Kőrisfa Óvoda. Mind a gyermekek, mind az intézmény dolgozói lelkesen készültek a télűző eseményre. 

-Hirdetés-

A farsang mindig egy különösen várt időszak a gyermekek életében, hiszen ilyenkor szabadon járhat képzelőerejük, bármilyen mókás mesefigurának, állatnak, vagy épp foglalkozásnak is beöltözhetnek.

A farsang a tél búcsúztatását, a tavaszvárást jelképezi. Időszaka vízkereszt napjától hamvazószerdáig tart. Ezen időszak alatt az óvodapedagógusok tudatosan készülnek a gyerekekkel tematikus játékokkal, kézműves foglalkozásokkal, dalokkal és mondókákkal.

Katica csoport

Minden óvodapedagógus szorgosan készült az ünnepségre, színesbe öltöztették csoportszobáikat. Mind a hat csoport – Dominó, Katica, Nap, Bagoly, Őzike, Maci – gyermekei vidám jelmezekben érkeztek már reggel az óvodába. Szüleik rengeteg nassolni- és innivalóval, házi készítésű szendvicsekkel és süteményekkel járultak hozzá a farsangi mulatság sikerességéhez. Az óvodapedagógusok és dajkák, valamint a pedagógiai asszisztensek is jelmezt öltöttek a jeles alkalomra.

A szülők rengeteg finomsággal készültek a gyermekek farsangjára

Különféle farsangi játékokkal is színesítették ezt az alkalmat, valamint egész nap zene szólt a csoportszobákban, hogy a jelmezbe öltözött gyermekek kedvükre táncolhassanak.

Nagyon sokfajta jelmezötlettel érkeztek a gyerekek, többféle állat, mesehős, foglalkozás, hercegnők és varázslók bőrébe bújva búcsúztatták el a telet a Kőrisfa Óvoda gyermekei.

A farsangi mulatság kiváló megalapozása volt a báli hangulatnak, hiszen február 17-én a Kőrisfa Óvoda Szülők-Nevelők Bálja idén a farsangi karnevált fogja jelképzeni, amely az óvodában kerül majd megrendezésre. 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (34 db kép)
MEGOSZTÁS
Avatar photo
Írta: Tóth Reni