Már csak néhány nap, és véget ér az idei farsangi időszak. A vízkereszttől húshagyó keddig tartó mulatozások idejét a jövő hét közepétől, vagyis hamvazószerdától már a böjt követi. A KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájának felsősei ezért alapos tervezés, szervezés után február 7-én szerdán meg is tartották hagyományos farsangi báljukat, melynek lebonyolítása ezúttal is az 5-6. évfolyamok feladata volt.

-Hirdetés-

A Patka Edit, Dunai-Kiss Kinga és Kolonusz Lili tanárnőkből álló zsűri elé sorban érkeztek előbb az egyéni, majd a csoportos jelmezesek. Utóbbiak zenés, táncos műsorokkal is készültek. Megelevenedett többek között Barbie, A nagy pénzrablás, de láthattuk Jack Sparrow kapitányt, lufihajtogató bohócot, szurkoló lányokat és UFO rablást is.

A zsűri tagjai (b-j): Dunai-Kiss Kinga, Patka Edit és Kolonusz Lili

A zenéről Dózsa Tamás tanár úr és a 7.a osztályos Budavári Misi gondoskodott. A letáncolt energiát pedig az 5. évfolyamos szülők jóvoltából roskadozó büféasztalokról pótolhatták a bulizók.

A csapatok versenyét végül a 8.b nyerte, második lett a 7.a lány csapata, a harmadik helyen pedig a 8.a végzett. A csapatverseny különlegessége volt, hogy több osztályfőnök is vállalt szerepet, így Fodorné Faragó Krisztina tanárnő, Verebélyiné Turán Zsuzsa tanárnő és Dózsa Tamás tanár úr is jelmezbe bújt.

Több pedagógus is jelmezbe bújt

Egyéniben a lufihajtogató bohócnak öltözött 5.b-s Benyó Dóri tetszett legjobban a zsűrinek, őt az 5.a osztályos Opauszki Janka követte Jack Sparrow szerepében, míg a harmadik a tünde harcos Sulyok Edvárd lett az 5.c-ből.

Délután négytől este nyolcig ezúttal zenétől volt hangos a KEVI általános iskolája, ahol a szokásos tombola sem maradhatott el. A beléptetésről és a buli utáni pakolásról, takarításról pedig a 6. évfolyam gondoskodott. 

A tombola sem maradhatott el

KEVI közlemény/Subáné Kiss Krisztina  

MEGOSZTÁS
Írta: vira