A keceli Városi Könyvtár és Művelődési Ház munkatársai frissen sütött, illatos farsangi fánkkal kínálták az intézménybe érkező látogatókat, olvasókat, könyvet kölcsönzőket február 8-án. Számos csoport is érkezett – az óvodákból, az iskolából, az idősek otthonából, valamint a Köz klub –, hogy részt vegyen a vidám programon.  

A fánksütés mellett a farsangról is tanulhattak az érdeklődők, hiszen Flaiszné Sendula Margit, a művelődési ház munkatársa, röviden beszélt a farsang eredetéről, jelentőségéről, és hagyományairól. A farsang a tavaszvárás ünnepe, amikor a téli szürkeséget színes, vidám, és bolondos jelmezekkel, álarcokkal, és farsangi fánkokkal űzik el. A fánk a farsang egyik legismertebb és legkedveltebb édessége, amelyet sokféleképpen lehet elkészíteni és tölteni.

-Hirdetés-

Ismeretterjesztő videót és tárlatot tekinthettek meg a résztvevők, amelyek bemutatták a farsangi szokásokat Magyarországon és a világ más részein. A kisfilm és a tárlat a méltán híres mohácsi a busókról is számos érdekességgel szolgát.

A farsangi fánksütés nagy sikert aratott, több mint 300-an vettek részt a programon, amely nemcsak finom élményt, hanem hasznos ismereteket is nyújtott a farsangi ünnepkörről.

Köszönet a finomságok elkészítéséért Morvai Miklósnénak, Steinmetz Istvánnénak, Szabó Károlynénak, és Takács Jánosnénak.

Írta, képek: Ferró Zsófia

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (18 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira