A Matematikában Tehetséges Gyermekekért (MATEGYE) Alapítvány az idei tanévben is megrendezi háromfordulós (iskolai, területi, országos) Zrínyi Ilona Matematikaversenyt, melynek területi döntőjére ma kora délután került sor többek között a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájában, a MATEGYE Alapítvány felkérésére.

Határon innen és túl megközelítőleg 52 000 gyermek versenyzett, vármegyénkben 1500 diák. 
-Hirdetés-

A verseny elsődleges célja a matematika népszerűsítése. Az összeállított feladatsorokkal elsősorban a tanulók logikus gondolkodását kívánják mérni, lehetőséget biztosítva arra, hogy az iskolák 2-12. osztályos tanulói összemérhessék matematikai tudásukat. A verseny a 2-8. osztályos versenyzők számára egy kategóriában, a 9-12. osztályos versenyzők számára két kategóriában (gimnázium, technikum) kerül megrendezésre.

Összesen 72 diák vett részt ma délután a XXXV. Zrínyi Ilona Matematikaverseny területi döntőjén Kiskőrösön

Hosszú ideig kétfordulós verseny volt (megyei és országos) azonban két éve már háromfordulósként hirdetik meg, melynek 1. fordulójára (iskolai) 2023. november 20-án került sor többek között a mi iskolánkban is. A 2. forduló (területi) ma délután 14:30 órai kezdettel került meghirdetésre, melyre Kiskőrös és térsége több intézményéből érkeztek hozzánk 2-12. évfolyamos diákok, hogy összemérjék tudásukat. A mi iskolánkból 16 diák került be ebbe a fordulóba – mesélte Czinkóczki Tiborné tagintézmény-vezető helyettes (általános iskola), matematika-testnevelés szakos pedagógus, a verseny egyik lebonyolítója.

A kiskőrösi területi fordulóra:
Kiskőrösről
– Kiskunhalasi SZC Kiskőrösi Wattay Technikum (13 diák)
– Kiskőrös Bem József Általános Iskola (22 diák)
– Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Technikum (20 diák)
Soltszentimréről
– Kiskőrös Bem József Általános Iskola Soltszentimrei Általános Iskolája (4 diák)
Soltvadkertről
– Kossuth Lajos Evangélikus Általános és Iskola és AMI (6 diák)
Izsákról
– Izsáki Táncsics Mihály Általános Iskola és AMI (3 diák)
és 
Kecelről
II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda (4 diák)
érkeztek diákok. 

A vármegyék legjobbjai jutnak majd tovább az áprilisi döntőbe

A 2. forduló és az országos döntő legeredményesebb versenyzői oklevelet és tárgyjutalmat kapnak. A verseny országos döntőjére: 2024. április 12-14. között kerül majd sor Kecskeméten. 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (35 db kép)
MEGOSZTÁS