Február 12-én Novák Ferenc tanár, viselkedéskutató, szülők és pedagógusok gyereknevelési trénere tartott előadást az izsáki iskolában a pedagógusoknak.

-Hirdetés-

Novák Ferenc körülbelül évi 30 ezer kilométert megy csak az országon belül és 2-3000 tanárnak tanít különböző technikákat, hogy hogyan kezeljék az iskolákban az agressziót, a saját érzelmeiket, hogyan tudják megőrizni a tanórákon a nyugalmat.

Küldetésének érzi, hogy segítse a pedagógusokat és, hogy egy – egy iskola pedagógusainak agressziókezelési eszköztára ne a pénzen múljon, ingyenesen tartja meg előadásait és képzi az ott lévő pedagógusokat a Virágozz és Prosperálj Alapítvány jóvoltából.

„Gyakorlatilag az ország keleti végétől a nyugatiig, északról, délre mindenhová hívnak. Szegény környékekre, gazdag környékekre, teljesen mindegy a probléma mindenütt megvan és mindenütt ugyanaz. Én pedig örömmel teljesítem ezeket a kívánságokat, hiszen úgy érzem a pedagógusok egyedül maradtak ebben a küzdelemben” – mondat Novák Ferenc előadó.

„A kutatások és a napi tapasztalat is azt mutatja, hogy az elmúlt években egyre jobban megjelenik az iskolákban a konfliktus, a zaklatás, heccelés és az agresszió. Ezek visszaszorításának egyik legjobb módja a megelőzés. Ezért szerveztünk egy külső szakember bevonásával előadást 100 fő részvételével. A helyi pedagógusok mellett a Kiskőrösi Tankerület 16 iskolájából 60 fő érkezett. Így jöttek Apostagról, Bócsáról, Csengődről, Jánoshalmáról, Kiskunhalasról, Kiskőrösről, Kisszállásról, Soltszentimréről Szabadszállásról, Szalkszentmártonról, Tabdiról, Tassról – tanítók, tanárok, igazgatók egyaránt a téma fontossága és aktualitása miatt” – mondta Kapás Zoltánné, az Izsáki Táncsics Mihály Általános Iskola igazgatónője.

A program nagyon értékes és hasznos volt, remek javaslatokkal látta el a tanárokat a fegyelem, a szabálykövetés és a nevelés területén. A szülő, a gyermek és a pedagógus közötti „háromszög” fontosságáról is szólt, mert a jó együttműködés és a hatékony kommunikáció alapja a sikeres gyermeknevelésnek. Az előadásában többször utalt vissza a nem régen megjelent Örömteli nevelés című könyvére, mely a szülőknek íródott, hogy kiegyensúlyozott, együttműködő és boldog gyermekeket nevelhessünk.

Az előadó honlapján (https://oromtelineveles.hu/ és a https://www.gyerekneveles.hu) a szülők is találnak tanácsokat, ötleteket a gyermekneveléshez, gyakorlatias tanácsaival készít fel gyermeknevelési nehézségek megoldására.
MEGOSZTÁS