Avatar photo
Írta: Tóth Reni

Idén a házasság hete február 11 és 18-a közöttre esett. Ezen a héten számos olyan programon vehetnek részt a szerelmespárok, jegyesek, házaspárok, amely keretein belül ünnepelhetik a szerelmet. Két alkalommal különleges “Szerelem íze vacsoraestet” szerveztek a kiskőrösi keresztyén gyülekezetek, amelyeknek a La Róna Bisztró és Borbár adott helyet. 

A házaspárok különböző feladatokon vettek részt
-Hirdetés-

A két alkalomra összesen közel 60 pár látogatott el. Nemcsak egy finom és kitűnő ételekkel teli vacsora volt benne a programba, hanem játékos és kreatív feladatokkal kedveskedtek a házaspárok számára. A vacsoraest kiemelkedő témája volt az 5 szeretetnyelv: a minőségi idő, a kedves szavak, a szívességek, a testi érintés, valamint az ajándékozás. Ezzel kapcsolatban készültek játékokkal a kiskőrösi keresztyén gyülekezetek tagjai: Pethő-Szűcs Mária lelkész, Pénzes Péter lelkipásztor, Bányai Tamás lelkészgyakornok, valamint az est konferansziéja: Tóth Tibor atya, akik segítettek az egzotikus menü felszolgálásában, amely az alábbiakat tartalmazta:

Előétel: Szerelmi Fészek: szalmaburgonya, fürj tojás, svéd golyó, zöldségfasírt, hollandi mártás cékla-jus-vel

Főétel: Vérző-Szív: szűzpecsenye szív alakban tálalva, polenta kápia mártással, lukas burgonya (vegetáriusoknak: vöröslencse fasírt céklás sajtkrémmel töltve)

Desszert: Szív alakú mille-feuille málnakrémmel és Ibolya-porral

Főétel: Vérző-Szív: szűzpecsenye szív alakban tálalva, polenta kápia mártással, lukas burgonya (vegetáriusoknak: vöröslencse fasírt céklás sajtkrémmel töltve)

A fogások közt Tóth Tibor atya vezette fel a szeretetnyelvvel kapcsolatos játékokat, amelyekben különféle feladatokat kellett elvégezniük a szerelmespároknak. Ebben volt régi emlékek felidézése, a másik dicsérete, közös versolvasás. Ajándékozás is volt: a férfiak, férjek egy szál rózsával kedveskedtek feleségeik számára, melyet egy csók kíséretében adtak át. Ajándéksorsolással zárták le a vacsoraestet, amely során három pár gazdagodott nagy értékű utalványokkal.

Köszönetet mondtak a különleges vacsoraest egyik fő szervezőjének, Arató Lóránd evangélikus igazgatólelkésznek is, aki szintén részt vett az eseményen feleségével, melynek ötletgazdája Tóth Tibor atya volt.

Az első Szerelem íze vacsoraesetet közös zsoltárolvasással zárták.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (67 db kép)
MEGOSZTÁS