A téli felkészülési időszakban edzőmérkőzések lejátszásával próbálnak minél jobb formába kerülni a különböző osztályokban szereplő labdarúgó csapatok. A vármegyei III. osztályú Kiskőrös LC II. csapata felkészülési mérkőzésen fogadta február 17-én a szintén ebben az osztályban szereplő Kecel FC II. együttesét.

-Hirdetés-

A találkozót a kiskőrösi lőtér melletti „C” pályán játszották le, melyen gól nem született. Mindkét csapat szervezetten, sokpasszos játékkal próbálta felépíteni a támadásait, de igazán nagy gólszerzési lehetőségek egyik kapu előtt sem alakultak ki.

A találkozón a középpályán folyt elsősorban a játék és mindkét csapat szervezetten védekezett. A két csapat számára a tavaszi szezon március 9-én kezdődik, amikor a kiskőrösiek a kaskantyúiakat fogadják hazai környezetben, a keceliek pedig az izsákiak ellen szerepelnek idegenben. A 14 csapatos bajnokságban a kiskőrösiek a 6., a keceliek pedig a 9. helyről várhatják a folytatást.

A Kiskőrösi LC II. csapata
Somlyai Péter – Kiskőrösi LC II. játékosa:

-A télen egy kisebb szünetet követően január közepétől már készülünk a tavaszi szezonra heti két edzéssel. A játékoskeretben annyi változás történt, hogy Bata Attila egy féléves kitérő után visszaigazolt hozzánk Soltvadkertről, nem volt távozónk és más, egyéb érkező, így most mintegy 30 fős a Kiskőrösi LC II. csapatának kerete. Az elképzelésünk az, hogy aki szeretne focizni Kiskőrösön szervezett körülmények között, azt szívesen látjuk a sorainkban és az edzéseken. A tél során már játszottunk felkészülési mérkőzést a Szabadszállás ellen, most a keceliekkel mérkőztünk meg és utóbbiakkal még játszunk egy találkozót a tavaszi bajnoki rajt előtt. A mai találkozón úgy gondolom, hogy a kecelieknél volt többet a labda, de a helyzetek alapján kiegyenlített volt a játék. Még kiütköztek azok a hibák mindkét csapatnál, amelyeket a bajnoki rajtig javítani kell. Az első mérkőzésünket a kaskantyúiak ellen játsszuk hazai környezetben és a visszavágás vágyával készülünk, hiszen az ősszel 4-2-re kikaptunk tőlük.

A Kecel FC II. csapata
Doszpod Ferenc – Kecel FC II. játékosa:

-Nálunk a tél során a játékoskeretben semmilyen változás nem történt az ősszel szerepelt csapattal vágunk neki a bajnokság második felének is. Azt meg kell említenem, hogy az átlagéletkorunkat tekintve a legöregebb csapatok közé tartozunk, így egyre nehezebb felvennünk a versenyt a többiekkel. Az edzéseket a munkahelyi és egyéb elfoglaltágok miatt kevesen tudják látogatni, így elsősorban a bajnoki mérkőzésekre áll össze a csapat. A mai mérkőzésen arra törekedtünk, hogy sokat passzoljunk, járassuk a labdát, mely több-kevesebb sikerrel meg is valósult. A mérkőzésen kevés gólhelyzet volt, így igazságos eredmény született, megfelelő talajú pályán, jó időjárási körülmények között. Azt látni kell, hogy mi a bajnokság élcsapataival nem tudjuk felvenni a versenyt, de a középcsapatokkal vagy a tabella alsó feléhez tartozók ellen képesek lehetünk a tavasszal jó eredmények elérésre, amennyiben megfelelő összetételben tudunk kiállni az adott mérkőzésre.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (35 db kép)
MEGOSZTÁS