2022-ben, a Petőfi 200 Emlékév programjainak kapcsán kezdődött el a hagyomány Kiskőrösön, hogy a város képviselő-testülete március 15-e alkalmából kokárdával kedveskedik az 1. osztályosoknak. Most egy új elemmel bővült a “paletta”, hiszen vállalkozók, cégek, magánszemélyek is kérték, hogy a város kokárdáját viselhessék.

-Hirdetés-

Filus Tibor, Kiskőrös Város Önkormányzatának Kulturális, Turisztikai és Sportbizottságának elnöke ötlete és tervei alapján elkészült Kiskőrös város új kokárdája, melyről a képviselő így nyilatkozott: „Korábban sok városi program volt rászabva a március 15-re. Szerettük volna bevonni a fiatalokat, a családokat is a megemlékezésbe. Így jött az ötlet még 2022-ben, hogy az 1. osztályosoknak kokárdával kedveskedjünk, melynek köszönhetően tavaly a szemerkélő eső ellenére is több százan voltak jelen a főtéren.” 

Kiskőrös város új kokárdáját viseli és a régit mutatja Filus Tibor önkormányzati képviselő
Kapcsolódó cikk
Egyedi kokárdával ajándékozták meg az első osztályosokat Petőfi Sándor szülővárosában
Egyedi kokárdával ajándékozták meg az első osztályosokat Petőfi Sándor szülővárosában
2023. március 15-én, szerdán a Polgármesteri Hivatal dísztermében kezdődtek el az aznapi ünnepi rendezvények az önkormányzati elismerések átadásával. Ezt követően...
A Petőfi kultusz kiemelt ápolása mellett család összetartó, közösségépítő szerepe is lett ennek a hagyománynak.

Idén is csak azon 1. osztályos diákok fognak kokárdát kapni, akik részt vesznek a városi ünnepségen, melyet március 15-én délelőtt rendeznek meg Kiskőrös főterén. 2024-ben közel 200 személy – 171 fő 1. osztályos diák és 17 fő pedagógus – veheti át a „Petőfi” kokárdát.

Kiskőrösi EGYMI (1.osztály 12 diák + 2 fő pedagógus):
Bódog Erika és Gmoser Zsuzsanna ped. asszisztens

KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolája (1.osztály: 86 diák + 9 fő pedagógus):
1.a Disztlné Markó Ibolya és  Rákóczi Andrea – Torgyikné Megyeri Noémi
1.b Rakonczainé Majoros Zsuzsanna és Breznyán – Molnár Lilla – Andriskáné Kovács Kriszta
1.c Bajusznácsné László Tünde és Schindler Mónika – Fazekas Jánosné – Torgyikné Bozó Melinda

Kiskőrösi Bem József Általános Iskola (1. osztály: 73 diák + 6 fő pedagógus)
1.a Lajkóné Török Szilvia és Endrődiné Puskás Márta
1.b Szigetiné Szabó Ilona és Jakab Andrea
1.c Lugosiné Szlovák Petra és Judákné Gáspár Tímea

Továbbá a műsort adó Bem iskolás diákok (45 gyermek + 4 fő pedagógus) ajándékba kapják „Kiskőrös Város Kokárdáját”, melyeket Domonyi László polgármester, Szedmák Tamás alpolgármester és a kiskőrösi képviselők fognak feltűzni a diákoknak és  pedagógusaiknak.

Elsőként, az eredeti ötlet alapján egy Petőfi Sándor arcképével ellátott kokárda készült. Eddig közforgalomba nem került, hiszen ennek eszmei értéke abban rejlett, hogy csak az 1. osztályosok kapták meg. Tovább gondolva az ötletet született meg 2024-ben az új kokárda, mely egyben Kiskőrös Város Kokárdája is. Meghagyták benne azokat a motívumokat, melyek a Petőfi 200 programhoz kapcsolódóan már ismerté váltak. Szerepel rajta a Petőfi Szülőház, a Kiskőrös felirat és a piros-fehér-zöld motívum is, mely nemcsak kokárdaként, hanem az év többi napján kitűzőként is viselhető – tudtuk meg a képviselőtől.

2024-ben egy többfunkciós kokárda készült el Kiskőrösön 

A mai naptól, február 26-tól „Kiskőrös Város Kokárdája” megvásárolható a kiskőrösi TourInform Irodában 1500 Ft-ért. Filus Tibor arra biztat mindenkit, hogy keressék és vásárolják meg, hiszen hosszú ideig szolgálhatja viselőjét.

Filus Tibor a szülőház előtt, az új köztéri Petőfi szobornál mutatta be a kokárdákat

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (11 db kép)
MEGOSZTÁS