A Kiskőrösi KSK utánpótlás gárdái közül az U20-as csapat a korosztályos országos bajnokság III. osztályának „D” csoportjában szerepel. Az együttes a bajnokságban erős középcsapatnak számít és még elérhető közelségben van a dobogó is.

A kiskőrösi fiatalok a bajnokság 14. fordulójában hazai környezetben fogadták február 25-én a nagyatádi RKC SE együttesét, akik ellen 35-31-re (17-14) nyertek: Fülöp – Dicsa 8, Megyeri M. 5, Patai D. 4, Megyeri Á. 1, Döme 6, Grausza. Csere: Kovács I. (k), Patai B. 1, Gombár 3, Czeglédi, Harangozó A. 7, Fábián.

-Hirdetés-

Ezen a mérkőzésen volt miért visszavágniuk a hazaiaknak, hiszen az őszi szezonban 18 gólos vereséget szenvedtek Nagyatádon (53-35).

A vendégek erejét jól mutatta, hogy korábban csak a tabellát százszázalékos teljesítménnyel vezető hőgyésziektől kaptak ki, így előzetesen a kiskőrösiektől már egy szoros mérkőzés is bravúrnak számított volna. Már a találkozó elejétől kezdve a hazaiak nagy lelkesedéssel és koncentráltan álltak hozzá a küzdelemhez, amivel meglepték ellenfelüket. A vendégek a mérkőzésen mindössze kétszer tudtak vezetni, 6-7-nél és 7-8-nál.

A fizikálisan jóval erősebb nagyatádiakkal szemben kiváló csapatmunkát mutattak a kiskőrösiek, akik gyors játékukkal felülmúlták ellenfelüket. A hazai oldalon a kapuban döntő pillanatokban védett nagy bravúrral több esetben is Fülöp Félix, lábbal rendre „megverte” támadásban a magas, lassú mozgású ellenfeleit Dicsa Márk és Harangozó Andor, de ezen a napon nem volt gyenge pont a kiskőrösi együttesben. Ezen a napon a jóval erősebb játékerőt képviselő ellenfelet taktikailag és akaratban is felülmúlva arattak bravúros győzelmet a hazai fiatalok. A kiskőrösi együttes ezzel a győzelemmel a 11 csapatos bajnokság 5. helyén áll 12 ponttal.

Harangozó Péter – Kiskőrösi KSK edzője:

-Tudtuk, hogy egy nagyon jó erőkből álló ellenféllel találkozunk a mai napon, amely játékosai közül többen az NB II-es felnőtt nagyatádi csapatban is rendszeresen szerepelnek. Fizikálisan nagyon erősek voltak a nagyatádiak és az átlagéletkoruk jóval több volt a mi csapatunknál. Nem mi voltunk a mérkőzés esélyesei, de kértem a fiúktól a gyors játékot és azt, hogy a visszarendeződésre nagyon figyeljünk oda, ne kapjunk lerohanásból sok gólt. A fiúk ma mindent betartottak, amit megbeszéltünk és csapatként jól működtünk, valamint több kiváló egyéni teljesítmény is volt a mai napon. Óriási bravúr ez a győzelem, hiszen mi vagyunk a hibátlan mérleggel listavezető hőgyésziek mellet a második csapat, amely legyőzte a nagyatádiakat. Az őszi szezonban voltak elhullajtott pontjaink, ami miatt kicsit átkerült a dobogós hely elérése, de tavasszal ilyen bravúrokkal még akár versenyben lehetünk a harmadik helyért.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (52 db kép)
MEGOSZTÁS