Kovács László nevét leginkább labdarúgásból ismerhetjük, ugyanis sok-sok éven keresztül több csapatban láthattuk őt a kapuban. Majd pedig az elmúlt években már a Kiskőrösi LC kapusedzői feladatait is ellátja. Azonban kevesen tudják róla, hogy túrázni is nagyon szeret. Így fogalmazódott meg benne, hogy egyszer teljesíti a híres El Camino egyik útvonalát. Tabdi község alpolgármestere március 1-jén pénteken este a Tabdi Faluház hátsó termében tartott egy élménybeszámolót.

-Hirdetés-

Az El Camino vagy ahogyan még szokták mondani a Szent Jakab-út egy már ősréginek nevezett zarándokút, melynek több útvonala is van. De mindegyik a mai Spanyolország Galicia tartományának legnagyobb városába, Santiago de Compostelába vezet. A zarándokút jelvénye a fésűkagyló, melyet az út mentén mindenütt megtalálhatunk felfestve. 

Több helyen is találkozott különleges útbaigazító táblákkal

Laci 2023. április 22-én repült ki és május 1-jén jutott el Santiago de Compostelába. Ő a Portóból induló útvonalat járta be. Jellegzetesen a Portói katedrális elől indul ez az útvonal, ahol a zarándokoknak egy füzetet is be kell szerezni, melybe pecséteket gyűjtenek. Zarándokútlevélnek is szokták nevezni, mellyel a zarándokszállásokra lehet bemenni. Laci is a legtöbb nap ilyen szállásokon aludt.

Néha a terep sem volt egyszerű

Laci 10 napon keresztül gyalogolta le a közel 328 kilométeres távot Portó és Santiago de Compostelá közötti útvonalat. Minden napra beosztotta, hogy hány kilométert is szeretne megtenni, de volt, hogy több is összejött egy nap. Érdekessége ennek az útvonalnak, hogy Portugáliából indul és Spanyolországban ér véget. Laci pont a táv felénél az ötödik napon lépte át a Spanyol határt.

Egy jellegzetes kép Santiago de Compostelában a Szent Jakab Katedrális előtt

Sok-sok érdekes képet és videót is megmutatott a közönségnek, illetve a felszerelését is megmutatta. Láthattuk, hogy miben is teljesítette ezt a távot. Első körben kiemelte, hogy kell egy jó terepfutó cipő, illetve nem is gondolnánk, hogy egy speciális túrázásra szánt zokninak is mekkora szerepe van. A harmadik pedig a túratáska.

A teljesítésér kapott oklevél

Az élménybeszámoló végén meg lehetett tekinti az útvonal teljesítéséért kapott oklevelet is, illetve megosztotta a jelenlévőkkel, hogy 412 824 lépést tett meg. Laci szívesen elmondja bárkinek a tapasztalatait, aki szeretne menni erre a zarándokútra.

YouTube videó az útvonalról, beszámolókkal:

 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (19 db kép)
MEGOSZTÁS