Az Országos Grappling Bajnokság versenysorozata első fordulójának adott otthont március 2-án a kiskőrösi városi sportcsarnok. Az esemény hatalmas érdeklődés mellett került megrendezésre, hiszen a nap során több száz sportoló küzdött meg egymással.

A küzdelmek kezdete előtt Szedmák Tamás alpolgármester köszöntötte a versenyzőket és a megjelent érdeklődőket, szurkolókat, szervezőket Kiskőrös város nevében. A megnyitót követően öt páston folytak a küzdelmek Gi Grappling, NoGi Grappling és Gi Open kategóriákban.

Ujvári Máté (középen, kék ruhában)
-Hirdetés-

A verseny szervezője a keceli Bács-Team volt, melynek vezetőedzője Vancsik Nándor – aki egyben a Global Grappling Szövetség alelnöke – elmondta, hogy korábban Kecelen már több alkalommal is rendeztek grappling versenyeket, ahol most az ottani sportcsarnok felújítási munkálatai miatt nem volt lehetőségük ennek helyt adni. Megemlítette, hogy Kiskőrösön működik egy nagyon jó küzdősport csapat Ujvári Máté vezetésével, aki még aktív versenyző és vele megbeszélve gondolták úgy, hogy a földharc versenyek népszerűsítése céljával ide hozzák ezt a programot.

Kiemelte, hogy az ilyen szombatokért érdemes egy igaz értékeket valló, emberi moralitást előtérbe helyező közösség szolgálatában állni, hiszen hatalmas érdeklődés mellett, a második rekordlétszámú versenyt rendezték meg.

A Bács-Team 4 bíróval és 10 segítővel támogathatta a verseny lebonyolítását. Elmondta, hogy ezúton is szeretné kifejezni köszönetét Domonyi Lászlónak, Kiskőrös város polgármesternek, Szedmák Tamás alpolgármesternek, valamint dr. Turán Csaba jegyzőnek, hogy támogatták és segítették mindenben a verseny létrejöttét.

Köszönetet mondott még a Szentpéteri családnak, valamint a Kunság Szesz Zrt.-nek, hogy felajánlott nedűikkel megajándékozhatták a nevezett csapatok edzőit, a mérkőzéseket vezető bírákat. Kiemelte a kiskőrösi csapatot vezető Ujvári Mátét, aki a tavalyi évben válogatott versenyző volt és irányításával most is derekasan helytálltak a hazai indulók. A Bács-Team csapatából 10 versenyző indult, Gi, illetve No-Gi kategóriában: 9-en értek el dobogós helyezést, így 5 arany, 3 ezüst, 5 bronz és 3 negyedik helyezéssel zárták a versenyt. A kiskőrösi versennyel egy időben a Bács-Team csapatából néhányan Csongrádra utaztak, ahol a Knock-Down Karate Diákolimpián Vancsik Hunor képviselte a klubot és többéves kihagyás után visszatérve a harmadik helyet sikerült megszereznie.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (103 db kép)
MEGOSZTÁS