A vármegyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban szereplő Kiskőrösi LC együttese a tavaszi szezont Kalocsán kezdte, ahol a fiúk 1-1-es döntetlent játszottak. Az együttes ezt követően március 3-án hazai környezetben lépett pályára bajnoki mérkőzésen.

A kiskőrösiek a 17. fordulóban a Kecskeméti LC gárdáját látták vendégül, akik ellen 2-0-ra (2-0) nyertek: Tóth Z. – Budai (Pecznyik), Szedmák, Dulai (Szabó D.), Godslove (Amin), Barkóczi (Torgyik), Lajkó (Pekker), Vén, Petrovics, Csáki, Hompót.

-Hirdetés-

A mérkőzés elejétől kezdve nagy mezőnyfölényben voltak a kiskőrösiek és több veszélyes akciót is vezettek. Előbb Dulai Máté lövését védte lábbal bravúrral a vendégek kapusa, majd Szedmák Roland kapura tartó labdáját is hárította szép mozdulattal Kormos Dávid. A hazai próbálkozások a 37. percben eredményeztek gólt, amikor Lajkó Flórián jobb oldali beadása után Dulai Máté fejelte kapuba a labdát (1-0). A kecskemétiek első helyzetére a 43. percig kellett várni, akkor azonban Major Dávid lövését bravúrral hárította a kiskőrösiek kapusa Tóth Zoltán. Az első félidő hosszabbításában a kiskőrösi Dulai Máté futott el a jobb oldalon és pontos passza után a középen üresen álló Lajkó Flóriánnak már csak közelről az üres kapuba kellett lőnie a labdát (2-0).

A szünet után kiegyenlítettebb volt a játék és a kecskeméti Szabó Szabolcs távoli lövéseinél kellett hárítania a hazai kapusnak Tóth Zoltánnak, valamint Pintyi Roland fejese kerülte el nem sokkal a kiskőrösi kaput. Az utolsó percekben a hazai kapu előtt adta el a labdát a kiskőrösi Csáki Róbert, de a tiszta helyzetből a kecskeméti Ruzsonik Tibor kapu fölé lőtte a játékszert. A kiskőrösi csapat magabiztosan őrizte a kétgólos előnyét a második félidőben kapu előtt pontatlan vendégekkel szemben, így nem forgott veszélyben a hazai győzelem és megérdemelten arattak kétgólos győzelmet.

Márton Zsolt – Kiskőrösi LC edzője:

-A tavaszi első mérkőzésünk alkalmával Kalocsán jól játszottunk, sok helyzetünk volt és kapufákat is lőttünk, ahol döntetlent értünk el, de szerintem győzelmet érdemeltünk volna. A mai napon úgy léptünk pályára, hogy nyernünk kell és jó szemléletben, megfelelő hozzáállással kezdtük a mérkőzést. Úgy gondolom, hogy az első félidőben kifejezetten jól játszottunk és a helyzetek alapján kettőnél több gólos előnyünk is lehetett volna. A második félidőben jól őriztük az előnyünket és a kispadról több fiatal labdarúgónknak is játéklehetőséget tudtam adni. Azt látom, hogy egyre inkább sikerül megtalálnunk a számunkra legkedvezőbb játékszerkezetet, amellyel eredményesek tudunk lenni. A következő fordulóban szabadnaposak leszünk, így ezt a két hetet megpróbáljuk minél jobban kihasználni a felkészülésünkre. Azért, hogy ne essünk ki a játékból, március 8-án 18 órai kezdettel hazai pályán felkészülési találkozón lépünk pályára a foktőiek ellen. Nagyon remélem, hogy lejátszott két bajnoki mérkőzésünk lendületét tovább tudjuk vinni majd a soron következő bácsalmásiak elleni hazai találkozóra is.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (12 db kép)
MEGOSZTÁS