A vármegyei első osztályú labdarúgó bajnokság 17. fordulójában az Akasztó a Harta együttesét fogadta. Mindkét csapat győzelemmel kezdte a tavaszi szezont. Ez a találkozó mindig rangadónak számít, akár hol is állnak a csapatok a tabellán. Az összecsapásra nagyon sokan voltak kíváncsiak. Végül a nagy gólokról marad emlékezetes a mérkőzés, melyen megosztoztak a pontokon a csapatok.

A találkozó első félidejében igazán nagy helyzet nem alakult ki, kivéve a tizenötödik percben, amikor a hazaiak megszerezték a vezetést. Tóth Ákos jobb oldali beadását követően a labda Varga Milánhoz került, aki a tizenhatos sarkáról küldte egyből kapura a lasztit. A játékszer végül a jobb felsőben kötött ki 1-0.

Akasztó FC
-Hirdetés-

A második félidőben negyedóra játék után egyenlített a Harta. Egy szabadrúgást csúsztatott meg Csehi Tamás a tizenhatoson belül, majd a labda a bal oldalán lévő Dunai Rudolf elé került, akinek lövése szintén csak úgy, mint az első félidőben Varga lövése után, most is a jobb felsőben kötött ki 1-1. Hat percre rá vendégoldalról Csányi került helyzetbe, sarkazása után a labda a jobb alsóba tartott, azonban Németh még leért a labdáért és hárított. A 75. percben a hazai tizenhatoson belül esett el Fekete, azonban a játékvezető sípja néma maradt. A hazaiak előreívelték a labdát melybe rosszul ért bele Puskás és szöglet lett a vége. Ebből a sarokrágásból Varga beadása után kétszer is kifejelték a vendégek a labdát, majd a második felszabadítás után a labda Bányai Máté elé került, aki kapásból zúdította be a labdát a jobb felsőbe 2-1. Óriási gól volt, védhetetlen lövés, mely találatot még a vendégek is megdicsértek. A találkozó utolsó percében egy előre rúgott labda után Szabó Norbert kezére pattant a labda. A játékvezető a tizenegyes pontra mutatott. A megítélt büntetőt Ivacs Gábor lőtte be higgadtan a jobb alsóba 2-2.

Harta SE

A nagyszámú közönség egy harcos és kemény mérkőzést láthatott, amin végül megosztoztak a pontokon a csapatok. A mérkőzésen a játékvezető 10 sárga lapot is kiosztott.

AKASZTÓ FC – HARTA SE 2-2

Akasztó FC: Németh – Doszpod (Bajusz), Varga, Szabó Zs., Boldizsár (Szabó N.), Nagy, Vincze, Makó, Tóth, Bányai, Madácsi vezetőedző: Szrenkó István.

Harta SE: Ámann – Danó, Puskás, Fekete, Csehi, Ivacs, Németh T., Mihály, Gugyella (Csomor), Dunai, Csányi vezetőedző: Sümegi József

Szrenkó István vezetőedző – Akasztó FC:

-Igazi rangadót játszottunk a Hartával. Persze szomorú az ember ilyenkor, úgy érzi kikapott az utolsó percben befújt tizenegyes miatt, amit befújtak ellenünk. Úgy gondolom, ez elkerülhető lett volna. Összességében meg vagyok elégedve a csapatommal. Igazi ziccere nem volt a Hartának. Igaz, hogy nekünk sem, de mindent megvalósítottak a fiúk, amit kértem tőlük. Csak gratulálni tudok nekik. Nagyon sajnálom, hogy így úszott el a három pont. Attól függetlenül úgy gondolom, hogy ez a 10 sárga lap nem volt benne a találkozóban. Igazán nagyon jó időben, egy jó pályán, sok néző előtt egy nagyon jó mérkőzést játszottunk. Kicsit többet volt a Hartánál a labda, mi a védekezésre helyeztük a hangsúlyt, kontrajátékot játszottunk. Nagyon sajnálom főleg a srácokat, hogy így sikerült döntetlenre hozni a meccset. További sok sikert kívánok a Hartának!

Sümegi József vezetőedző – Harta SE:

-Aki a labdarúgásban jártas az tudja, hogy ez a mérkőzés már hosszú évek óta mindig nagy szomszédvári rangadó, a két csapat helyezésétől függetlenül. Tudtuk nagyon jól, hogy az Akasztó is nyert a múlt héten illetve mi is, de tisztában voltunk vele, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz. Mint ahogyan ki is kerekedett ebből egy parázs találkozó. Én azt mondom, hogy egy jó mérkőzést láthattunk. A lényeg, hogy a végén a sírból hoztuk vissza az egy pontot. Nekünk ezzel félig tele a pohár. Örülünk is, meg bánatosak is vagyunk. Úgy gondolom, hogy igazságos volt a döntetlen. Lehet, mi többet tettünk azért, hogy nyerjünk, viszont az ellenfél rúgott két olyan gólt, amire mi is csak csettinteni bírtunk. Bányai Máté is akkora gólt rúgott, hogy ezt, ha valamelyik topligába rúgja, akkor hetekig mutogatják. Úgy gondolom, hogy aki kilátogatott a találkozóra, az egy jó mérkőzést láthatott és jól érezte magát.

MEGOSZTÁS