A vármegyei I. osztályú férfi kézilabda bajnokságban szereplő Soltvadkerti TE csapata nincs könnyű helyzetben ebben az évadban, hiszen a helyi sportcsarnok felújítása miatt hátráltatva volt az edzések megtartása és hazai mérkőzéseket sem játszhattak még a fiúk. Az együttes tagjai közül a téli felkészülés során többen a kiskőrösiekkel gyakoroltak az edzéseken, és ilyen körülmények között nehéz jó teljesítményt nyújtaniuk.

A csapat a tavaszi szezont egy őszi szezonból elhalasztott mérkőzés pótlásával kezdte, amikor Kiskunhalasra látogattak. A soltvadkerti együttes a Kiskunhalasi UKSC vendégeként 38-34 arányú vereséget szenvedett. A következő játéknapon a soltvadkertiek voltak a pályaválasztók, de a találkozót az említett okok miatt Kiskőrösön rendezték meg. A Soltvadkerti TE együttese a március 3-án lejátszott találkozó alkalmával a kalocsai Gézengúz UKC együttesével mérkőzött meg, akiktől 28-23-ra (11-13) kikaptak: Csernák – Weppert 1, Opauszki T. 4, Opauszki P. 3, Patai, Thiesz 7, Borboly 2. Csere: Angebrandt (k), Bartha, Nyerges, Piller 6, Pálinkás, Balla.

-Hirdetés-

A mérkőzés lendületes játékkal kezdődött, amely során mindkét csapat jól védekezett. Az első félidőben a gólok felváltva estek és nem alakult ki nagy különbség a csapatok között. Az első játékrész utolsó percében két soltvadkerti támadásban elkövetett hibát kihasználva szerzett kétgólos előnyt a vendég csapat (11-13).

A szünet után sok hibával játszott támadásban a soltvadkerti együttes és néhány gólt lerohanásból is tudtak szerezni a kalocsaiak, így az utolsó 10 percre már ötgólos volt a vendégek előnye. A soltvadkertiek próbáltak kockáztatni, nyitottabb védekezésre tértek át és kétgólos hátrányra jöttek vissza. A soltvadkerti csapat támadhatott 22-24-nél, amikor Bartha Bendegúz a ziccerénél a labdát a kapusba lőtte, az ellentámadásból pedig a kalocsaiak szereztek gólt. A végjáték felfokozott hangulatban telt el, mindkét oldalon volt több kétperces kiállítás is, de ezt a helyzetet a kalocsaiak kezelték jobban és 28-23-re nyertek.

A soltvadkertiek oldaláról nézve sokkal több volt ebben a mérkőzésben, de a sok technikai hiba és a kihagyott helyzeteket gólokkal büntette meg a kalocsai együttes.

Szabó Tamás – Soltvadkerti TE edzője:

-Nagyon nehéz körülmények között tudunk edzeni sportcsarnok hiányában és ez nehezítette a téli felkészülésünket is. A megfelelő edzések hiánya az egész szezonra rányomja a bélyegét és ez a tavaszi teljesítményünkön is látszik. Az idei évet Kiskunhalason egy vereséggel kezdtük, ahol a mérkőzés végére elfáradtunk, rossz döntéseket hoztunk.
A mai napon egy jó képességű csapattal találkoztunk és sokáig partiban voltunk velük. Sajnos több esetben nem a csapatjátékra helyeztük a hangsúlyt és amikor fizikálisan elfáradtunk, jöttek a ki nem kényszerített hibák, amelyekből az ellenfelünk gólokat szerzett. Küzdöttünk, hajtottunk ma is becsülettel, de a döntő pillanatokban fejben nem jó megoldásokat választottunk. A végjátékban nagyot küzdve visszajöttünk a mérkőzésbe, de ziccert hibáztunk, kapkodtunk és már nem volt lehetőség a javításra.
Nagyon várjuk már, hogy hazai környezetben készülhessünk és játszhassunk bajnoki mérkőzéseket, mert úgy gondolom, hogy az eddig elért eredményeinknél sokkal több van a csapatunkban.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (62 db kép)
MEGOSZTÁS