Páhin negyedik alkalommal került sor Tavaszváró ünnepségre az önkormányzat szervezésében március első szombatján.

Az estét Petz János polgármester köszöntővel nyitotta, melyben egy családias hangulatú szórakozásra invitálta a vendégeket.

Petz János, Páhi polgármestere köszöntötte a megjelenteket
-Hirdetés-

A szabadtéri eseményen a résztvevőket forró tea, sült kolbász és farsangi fánk várta, melyeket helyben, szorgos szakácsok és segítőik készítettek és kínáltak a látogatóknak. Minden korosztály megtalálta a kedvére való szórakozást: a gyerekeket arcfestéssel fogadták, míg a felnőttek a Páhi Gazdakör keze munkáját dicsérő, a 2023-as Falu Borát (amit az előző napi borversenyen aranyéremmel ismertek el a bírák) kóstolhatták meg a sült finomságok mellé.

Vacsora után a téren elhalkult a háttérzene, kialudtak a fények és a szentkirályi Jugglers of the Village tűzzsonglőrei lángoló előadására szegeződött minden figyelem. A fáklyák fénye, a tűz melege, a pattogó szikrák játéka hatalmas ováció és taps közepette koronázta meg az esti programot.
A Jugglers of the Village tűzzsonglőrei alkalomhoz illő előadásban részesítették a nagyérdeműt

Új, hagyományteremtő meglepetéssel is készültek a szervezők: a falu lakói minden gondjukat felírhatták egy cetlire, melyet a máglyán, a sorsát váró télboszorkányra ragaszthattak, így nem csak a telet, hanem minden bút, s bánatot is elűzhettek – legalább a rendezvény idejére – egy szép tavasz kezdetének reményében.

Gondjukat, bajukat is szélnek engedhették a lakosok

Írta, képek: Petz Odett

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (57 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira