Az idei tanév Futsal Diákolimpia selejtezői már októberben elkezdődtek. Az országos döntőbe való bejutáshoz 3 körzeti, 1 területi, 1 megyei és végül 1 országos elődöntőt kellett sikerrel teljesíteni a résztvevőknek. Ilyen fordulók után harcolta ki a Pécsett megrendezett Futsal Diákolimpia IV. korcsoportban az országos döntőben való részvételt a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Technikum fiú csapata.

A csapat edzője Makó Zsolt elmondta, hogy az előselejtezők során 17 mérkőzést játszottak, melyek mindegyikét megnyerve, hibátlan mérleggel jutotta be az országos döntőbe. Megemlítette, hogy ebben a korosztályban 718 iskolai csapat kezdte el az országban a küzdelmeket, és az intézmény csapata a legjobbak között is jól helytállt.

-Hirdetés-

A sorsolás nem kedvezett a csapatnak, mert a csoportmérkőzések és a helyosztókért való küzdelemben is a lehető legerősebb iskolákat kapták. Ezt jól mutatja, hogy a végjátékban azok az iskolák kerültek be a legjobb négy csapat közé, akik a KEVI gárdájával játszottak. Kiemelendő, hogy később a döntőt játszó budapesti iskolát a csoportmérkőzések során 5-0-ra győzték le a kiskőrösi diákok. Sajnos Szombathely ellen egy nagyon szoros találkozón, sok kidolgozott helyzet mellett nem sikerült gól lőniük, így 1-0-ra kikaptak.
A csoportmérkőzések után a legjobb 8-ba kerülésért egy „rutinos”, szinte minden évben az országos döntőig eljutó Nyíregyházát kaptak, akikkel szintén szoros meccset játszottak. Az ellenfél az utolsó percekig 1-0-ra vezetett, de a végén a kiskőrösi csapat már csak a támadásra koncentrált, így az utolsó 1-2 percben kapott 2 góllal végül 3-0-ra kikaptak. Legjobb 8-ba ezáltal a KEVI nem került be.

Utolsó napra célul tűzték ki, hogy legalább a 9. helyet szerezzék meg. Ehhez két csapatot kellett legyőzniük, amit a fiúk sikeresen meg is tettek. Először Bóly iskoláját sikerült megverniük 2-0-ra, végül pedig az országos döntő utolsó meccsét a fiúk a lehető legszebben fejezték be: Szekszárd csapata ellen fantasztikus teljesítményt nyújtva, könnyedén 6-1-re nyertek.

A KEVI csapata végül 718 induló iskola közül az országos döntőbe bejutott 12 csapatból nagyon szép eredményként a 9. helyet szerezte meg.

Külön köszönet illeti a szülőket, valamint a nagyszülőket is, akik elutaztak a csapattal és végig buzdították a gyerekeket a két nap során.

A csapat tagjai: Brada Bence (8.b) , Kriskó Zente (7.b), Judák Zsombor (Gimi 7.A), Bodonyi Kovács Gábor (8.a), Torgyik Domán (8.b) , Eiler Dániel (Gimi 7.A), Virág Ábel (8.b), Lomjánszki Márk (8.b), Filus Áron (8.a)
Makó Zsolt felkészítő pedagógus, edző
Dózsa Tamás kísérő/segítő pedagógus

Csapat házi gólkirálya: Eiler Dániel (7.A gimnázium) 4 góllal.

Végeredmény:
1. Felcsút (Puskás Akadémia sportiskolája)
2. Budapest Csanádi (Vasas/MTK sportiskolája)
3. Nyíregyháza
4. Szombathely
9. Kiskőrös, Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Technikum

Fotók: diákolimpia Facebook oldala

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (11 db kép)
MEGOSZTÁS