A vármegyei I. osztályú férfi kézilabda bajnokságban két soltvadkerti csapat is szerepel. Az együttesek március 9-én mérkőztek meg egymással, amely találkozó egyben a felújított soltvadkerti sportcsarnok pályaavatója is volt, hiszen ez volt az első hivatalos bajnoki találkozó az új játéktéren.

A mérkőzésen a Soltvadkerti TE csapata volt a pályaválasztó a fiatalokból álló Soltvadkerti KUSE elleni találkozó alkalmával. Az összecsapásra a mobil lelátók még nem készültek el, így a szurkolók az oldalvonal mellett elhelyezett székeken foglalhattak helyet. A helyi rangadón a Soltvadkerti TE csapata nyújtott jobb teljesítményt és 12 gólos győzelmet arattak.

Soltvadkerti TE-Soltvadkerti KUSE 29-17 (17-6)

A Soltvadkerti TE csapata
-Hirdetés-

Soltvadkerti TE: Csernák – Borboly 7, Piller 5, Opauszki P. 1, Opauszki T. 1, Thiesz 8, Weppert 1.
Csere: Angebrandt (k), Bartha 1, Nyerfes 1, Pálinkás 3, Balla 1.
Edző: Szabó Tamás

A Soltvadkerti KUSE csapata

Soltvadkerti KUSE: Judák – Rákóczi 1, Hirsch 1, Nyúl P., Szentgyörgyi 1, Májer Márk 1, Kincses 1.
Csere: Hegyi (k), Fülöp 2, Kriszt Á. 3, Kriszt V. 2, Májer Martin, Mészáros, Nyúl Z. 2, Városi 2, Vincze 1.
Edző: Forgó Erzsébet

A mérkőzés elején felváltva estek a gólok, de 2-2 után fokozatosan növelte előnyét a Soltvadkerti TE csapata és 17-6-os előnnyel zárták ezt a játékrészt. A Soltvadkerti KUSE együttese támadásban sokat hibázott, sorra hagyták ki a helyzeteiket és Csernák Gábor a Soltvadkerti TE kapusa a fiatalok négy hétméteresét is hárította. A találkozó már az első játékrészben eldőlt és a második félidőben még egy szorosabb eredmény elérésére sem volt esélye ezen a napon a Soltvadkerti KUSE csapatának.

Szabó Tamás – Soltvadkerti TE edzője:

-Hosszú idő után végre a saját pályánkon tudtunk két alkalommal is edzeni, de az új környezetet még meg kell szoknunk. A mai napon nagyon jó volt a védekezésünk, ami egy kiváló kapusteljesítménnyel párosult és végre a támadójátékunkból is ki tudtuk hozni a legtöbbet, főleg az első félidőben. Az elmúlt hetekhez képest elsősorban támadójátékban javultunk és ma lerohanásból is több gólt tudtunk szerezni. Ki szeretném emelni, hogy ma a keret minden játékosa pályára lépett és a csapat összes tagjával elégedett vagyok. Küzdünk tovább a céljainkért, szeretnénk odakerülni a legjobb négy közé, hogy a rájátszásban az érmes helyekért léphessünk pályára, de ez már nem csak a mi kezünkben van, a riválisainknak ehhez pontokat kell veszteniük.

Forgó Erzsébet – Soltvadkerti KUSE edzője:

-A felnőttek mezőnyében a Soltvadkerti TE ellen most játszottunk negyedik alkalommal és egy döntetlen mellett három alkalommal kikaptunk tőlük. Azt látni kell, hogy a helyi ellenfelünk fizikálisan jóval erősebb nálunk és nem vagyunk velük egy súlycsoportban. Nagyon sok hibával játszottunk védekezésben és támadásban is, így szinte semmi esélyünk nem volt egy jó eredmény elérésére. A szünetben és az időkéréseknél is próbáltam tüzelni a játékosokat, hogy ne adják fel a küzdelmet, de ma nem futotta többre tőlünk. A továbbiakban egyetlen mérkőzésre gondolok, ahol szorosabb eredményt érhetünk el, a tiszakécskeiek ellen, a többi találkozón a tisztes helytállás lehet a célunk.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (71 db kép)
MEGOSZTÁS