2024. március 14-én este fél héttől operett gálában volt része annak, aki ellátogatott az Akasztói Faluházba. Az eseményre nagy volt az érdeklődés, hiszen már a februári meghirdetést követően két nappal a helyek már be is teltek. A gálán a Színház és Filmművészeti Egyetem operett-musical harmadéves hallgatói léptek fel. Mestereik nem kisebb művészek, mint Kiss-B. Attila és Hommonay Zsolt. Sok-sok ismert darab mellett felcsendültek egészen különleges operett dallamok is.

A műsor elején Suhajda Antal, Akasztó község polgármestere köszöntötte a szép számmal megjelent közönséget. Kitért arra, hogy ez az esemény a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával jött létre. A program célja, hogy a településekre eljusson az opera. Így azok is megtapasztalhatják és hallhatják ennek a műfajnak a slágereit és darabjait, akik nem tudnak eljutni a Budapesti Operett Színházba. Az esemény során az Operett Színház munkatársai is közreműködtek.

Slowfox with Mary
Három blokkra osztották fel a közel egy órás műsort.
-Hirdetés-

Kezdésnek mindjárt Kálmán Imre: A chicagói hercegnőből egy ismert operett hangzott el a „Slowfox with Mary” című. Az első blokkban a szerelem és a humor kéz a kézben jártak. Itt olyan dallamok csendültek fel, mint a Csókos asszony-keringő, a Hacacáré vagy a Bugaci határon.

A második blokkban visszamenve az időben olyan dallamok csendültek fel, melyeket nagyszüleink és dédszüleink is dúdoltak. A dalokban az érzések elsöprő lendülete is megjelent. Itt felcsendült az Egy a szívem egy a párom, Los Angeles, Hej cigány vagy éppen a Carambolina.

Az érzelmes darabok sem hiányozhattak

A harmadik blokkban hangzottak el a talán legismertebb darabok. Többek között a Hajmási Péter, Hajmási Pál, a Jaj cica vagy az Asszony összetör. Utolsó közös operett dal a Jaj mamám volt, mely végén elköszöntek a szereplők, de hátra volt még egy ráadás a Cintányéros cudar világ.

Látványos elemek is tarkították a műsort

A műsorban a Budapesti Színház és Filmművészeti Egyetem operett-musical szakos osztályának harmadéves hallgató szerepeltek: Antalovics Péter, Árki Lili Katalin, Bayer Fruzsina, Bartus Bertalan, Fogl Noémi, Nagy Alma Virág, Szalay Ágnes, Tassonyi Balázs, Tóth Norbert, Vajda Zoltán Richárd.
A koncerten közreműködött zongorán Szekeres László zenei vezető.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (75 db kép)
MEGOSZTÁS