A vármegyei harmadosztályú bajnokság közép csoportjának második tavaszi fordulójában a Fülöpszállás a Soltvadkert második csapatát fogadta. Mindkét együttes nagyarányú győzelmet aratott a tavaszi nyitányon. Így bizakodva várták a felek a mérkőzést. Főként a hazaiak, akik szerettek volna visszavágni az ősszel elszenvedett soltvadkerti 4-2-es vereségért. Természetes, hogy a vendégek pedig pont ezt szerették volna megakadályozni. A találkozóból végül egy parázs és fordulatokban gazdag, sokszor kemény belépőkkel tarkított összecsapás kerekedett ki.

-Hirdetés-

Az első találatra a 20. percig kellett várni, amikor is a vendégek megszerezték a vezetést. Varga Bence baloldalról beívelt szabadrúgását fejelte be a bal felsőbe a középen jól érkező Rózsa Bence, 0-1. A 27. percben Lévai Balázs tört be a tizenhatoson belülre. A soltvadkerti játékost hazai részről Vajda csak szabálytalanul tudta szerelni. A játékvezető egyből a tizenegyes pontra mutatott. A megítélt büntetőt Varga Bence lőtte higgadtan a jobb alsóba 0-2.

Rózsa Bence fejese a hazai kapuba kötött ki, ezzel szerezte meg a vezetést a Vadkert II.

A 33. percig kellett várni az első igazán nagy hazai ziccerre. File továbbítása után Tóth Szabolcs passzolta Csordáshoz a labdát, aki egyből kapura küldte a lasztit. Frittmann Patrik azonban szépen védett. Egy percre rá Andó Gergely nagy lövését hárította bravúrral a vendégek hálóőre. A 36. percben File ívelését követően Csordás közelről fejelhetett a kapura, de pár centit tévedett. A 40. percben Földes ívelte be a labdát a tizenhatoson belülre, majd egy hazai fejest követően újra Frittmann bravúrjára volt szükség ahhoz, hogy a hazaiak ne szerezzék meg az első góljukat, ugyanis a kapuba hulló labdáért nagyot nyújtózott a kapus és bravúrral szögletre tolta a fejes után a lasztit. A 44. percben viszont már hazai gólnak örülhetett a szépszámú közönség. Újra Földes ívelte be a labdát a vendég tizenhatoson belülre. Frittmann nem tudta megfogni azt, melyet végül közelről Nagy Adrián lőtt be a vendég hálóba 1-2.

Nagy Adrián (labdával) szerezte a hazaiak első gólját

A második félidő elején nagy vendég lehetőség maradt ki. Balogh Attila lövését kellett hárítania Nagy Tamásnak, Tóth Árpád passza után. A 60. percben egy ívelést követően Lévai került nagy ziccerbe. A kijövő hazai kapus mellett ugyan el tudta pöckölni a labdát, azonban a játékszer kicsivel a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. A 68. percben egyenlítettek a hazaiak. Tóth Szabolcs ment be a tizenhatoson belülre majd elesett. A játékvezető tovább engedte a játékot és a labda végül Andó Gergelynél kötött ki, aki kapásból lőtte ki a jobb alsót 2-2.

Frittmann Patrik itt is egy védést mutat be, több bravúros hárítással segítette csapatát az egy ponthoz

A 74. percben Csordás nagyszerűen ugratta ki Tóth Szabolcsot, aki szembe került a vendégek kapusával. Azonban Frittmann jól jött ki és elakadt benne a labda, majd ezt követően egy hazai szöglet után Csordás jobb felsőbe tartó fejesénél újra Frittmannak kellett bravúrt bemutatnia. A labda újra a hazaiakhoz került és egy beadás után Csordás Zoltán lövésénél már tehetetlen volt Frittmann is a labda a jobb alsóban kötött ki 3-2. Az utolsó negyedórában mindkét csapat próbálkozott, majd amikor már úgy tűnt a Fülöpszállás megnyeri a találkozót, volt még hátra egy fordulat. A 90. percben a vendégek jutottak szabadrúgáshoz a baloldalon. Varga Bence állt a labda mögé és a szabadrúgást mesterien csavarta be a jobb felsőbe, 3-3.

File Dávid és Viola Máté küzdött a labdáért

Aki kilátogatott a mérkőzésre az egy a végletekig kiélezett találkozót láthatott. A játékvezető nyolc sárga lapot is kiosztott, ami jól mutatja, hogy egy nagyon parázs párharc kerekedett ki a két csapat mérkőzéséből.

FÜLÖPSZÁLLÁSI SE – VADKERT FC STE II. 3-3

Fülöpszállási SE: Nagy T. – Petrányi, File, Pataki, Tóth Sz., Vajda, Csordás, Andó G. (Andó V.), Mátyás, Nagy A., Földes / vezetőedző: Deák Sándor. 

Vadkert FC STE II.: Frittmann – Szekér, Rózsa, Gaál (Katzenbach), Pál, Sztankovics, Viola, Lévai, Windecker (Tóth Á.), Balogh, Varga. 

Varga Bence támadja Nagy Adriánt. Varga Bence két gólt és egy gólpasszt jegyzett a találkozón
Deák Sándor vezetőedző – Fülöpszállási SE:

– Revansot szerettünk volna venni ellenfelünk felett az őszi mérkőzés után, ahol ők 4-2-re legyőztek minket. Nagyon rosszul kezdődött számunkra a mérkőzés. Gyorsan elment az ellenfél 2-0-ra, majd sikerült megfordítani a találkozót. Én úgy gondolom mi játszottuk a játékot. De sajnos a foci ilyen. Egy nagyon jó találkozó volt. Aki kilátogatott nem csalódott szerintem. Nagyon jól védett a kapusuk, több nagyobb helyzetünknél is nagyot fogott. Jövő héten megyünk Kiskőrösre, ahol ugyanilyen elszántsággal és elánnal szeretnénk játszani. Mindenkinek szeretnénk megnehezíteni a dolgát. Főleg azért is, mert tavaly mikor Soltvadkerten játszottunk mondták is azt, hogy ez nem az északi csoport. Csak ők nem tudták, hogy arra a találkozóra öt-hat meghatározó emberünk nem tudott eljönni. Két játékosuk le is játszott a megyei egyes csapatból. De én azt mondom, hogy így is jobbak voltunk. Nagyon sok helyzetet kidolgoztunk. Talán a győzelmet jobban megérdemeltük volna. De ilyen a foci. Megyünk tovább. Jövő héten Kiskőrösön győzni szeretnénk. Gratulálok az ellenfélnek és az én csapatomnak is.

Engler Antal játékos – Vadkert FC STE II.:

– Erre számítottunk, hogy ilyen nagy csata lesz. Őszintén megmondom nagyon jól játszott a Fülöpszállás. Vezettünk 2-0-ra. Sajnos utána kicsúszott a kezünkből a meccs, és  megfordították a találkozót a hazaiak. A végén szerencsésen egyenlítettünk. Szerintem ez teljesen jogos mindkét fél elfogadta volna ezt a találkozót így 3-3-al. Ez várható volt, hogy ilyen parázs mérkőzés lesz, de ez a szép a futballban. Gratulálok a Fülöpszállásnak és további sok sikert kívánok nekik!

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (79 db kép)
MEGOSZTÁS