Június 9-én polgármestereket, önkormányzati képviselőket és Európai Parlamenti képviselőket is választunk. 

Ilyen se volt még: június 9. és október 1. között még a régi településvezetők irányítják a településüket, annak ellenére, hogy már megválasztották az új vezetéseket, akik csak október 1. után veszik át az irányítást. A hivatalosan 50 napig tartó választási kampány április 20-án kezdődik.

-Hirdetés-

Mint az köztudott, Sulyok Tamás köztársasági elnök a napokban kitűzte a soron következő Önkormányzati választásokat, amely ezúttal egy napon lesz a soron következő Európai Parlamenti választásokkal. A döntés tulajdonképpen formaság, hiszen az EP-választás időpontja már tavaly május óta ismert. Arról pedig 2022-ben döntött a Parlament, hogy takarékossági okokból a két választást egy időben rendezik meg. Az újonnan megválasztott polgármesterek és képviselő-testületek megbízatása ugyanakkor csak 2024. október 1-jével kezdődik majd, így lesz egy közel 4 hónapos átmeneti időszak, amikor megválasztották már az új településvezetőket, de október 1-ig még a régiek irányítják a településüket.

A hivatalosan 50 napig tartó választási kampány április 20-án kezdődik.

Szavazni 2024. június 9-én 6 órától 19 óráig lehet majd! 

 

További információkat folyamatosan közzéteszünk a választási időszak során.

A vira.hu folyamatosan nyomon követi az idei EP és önkormányzati választások történéseit a Kiskőrösi Járás településein, ezért amennyiben foglalkoztatja a téma, tájékozódna az önkormányzati választás aktuális információiról, kattintson a híreknél található önkormányzati választás 2024 feliratú linkre! 

MEGOSZTÁS
Írta: vira