A vármegyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 19. fordulójában a Kiskőrösi LC csapata hazai környezetben lépett pályára. Az együttes jó előjelekkel várta a találkozót, hiszen a tavaszi szezon nyitó fordulójában 1-1-es döntetlent játszottak Kalocsán, majd a Kecskeméti LC-t fogadva nyertek 2-0-ra.

A kiskőrösi együttes március 17-én a Bácsalmási PVSE gárdája ellen lépett pályára hazai környezetben és 4-1 (1-0) arányú győzelmet arattak: Tóth Z. – Torgyik, Barkóczi, Hompót, Lajkó, Dulai (Szabó D.), Szedmák, Budai (Pekker), Vén, Petrovics (Pecznyik), Godslove.

-Hirdetés-

A 15 csapatos bajnokság utolsó helyén álló vendégekkel szemben a kötelező győzelem reményében játszottak a kiskőrösiek. A mérkőzés elején kiegyenlített játék folyt a pályán és a 8. percben a hazaiak kapusának Tóth Zoltánnak kellett hárítania egy távoli lövést, egy perccel később pedig a vendégek hálóőre fogta a kiskőrösi Szedmák Roland 25 méterről ellőtt labdáját.

A 30. percben a középpályán szabadon vezethette előre a labdát a kiskőrösi Szedmák Roland, aki mintegy 30 méterről lövésre szánta el magát, mely után a labda a felső léc alatt vágódott a hálóba, így megszerezte a vezetést a hazai gárda (1-0). A 39. percben a hazai csapatból Dulai Máté futott el a jobb oldalon és beadása után tiszta helyzetben Petrovics Kevin lőtte kapu fölé a labdát. A szünet után szinte az első támadásából tovább növelhette volna előnyét a kiskőrösi együttes, miután Egejuru Godslove Ukwuoma futott el a bal oldalon, de közeli lövését védte a vendégek kapusa. A 49. percben mintegy 20 méterről jutottak szabadrúgáshoz középről a bácsalmásiak, amelyet Harnos Zoltán végzett el és lövése után a léc alól tolta ki nagy bravúrral a labdát Tóth Zoltán. Az 52. percben ismét Tóth Zoltánnak kellett hárítani, amikor már a vendégek játékosa rávezetve a labdát ki is cselezte, de még visszaért és a lövésbe beleérve szögletre mentett. Ezt követően a hazaiak részéről Szedmák Roland előbb szabadrúgásból a kapufát találta el, majd egyedül lépett ki középen, de a kapussal szemben állva a kapu mellé lőtte a labdát, Egejuru Godslove Ukwuoma pedig 16 méterről tiszta helyzetben sem tudott gólt szerezni, szintén a kapu mellé lőtte a labdát.

A kiskőrösi “B közép”, akik nélkül nincs mérkőzés

A 62. percben váratlan fordulat történt a mérkőzésen, miután a kimaradt kiskőrösi helyzeteket követően az egyik kapunak háttal álló támadót buktatta Torgyik Máté, a megítélt tizenegyest pedig a bácsalmási Harnos Zoltán értékesítette magabiztosan, kiegyenlítve ezzel a mérkőzés állását (1-1). A 69. percben a kiskőrösiek kaptak büntetőt, amikor a középen kapura törő Szedmák Rolandot buktatták, melyet a sértett értékesített, nagy erővel a kapu közepébe bombázva a labdát (2-1). A 82. percben tovább növelte előnyét a kiskőrösi együttes, amikor egy előreívelés után a labda a bácsalmási védő fejéről saját kapuja irányába pattant tovább és a jó ütemben érkező Petrovics Kevin a tiszta helyzetből elfutva gólt szerzett (3-1). A mérkőzés utolsó percében a csereként pályára lépő Pecznyik Gáborral kényszerítőzött Szedmák Roland, aki a visszakapott labdát szép mozdulattal passzolta el a kapu bal alsó sarkába, beállítva ezzel a 4-1-es végeredményt. A mérkőzésen az első találat után 3-4 góllal is vezethetett volna a kiskőrösi csapat, de a helyzetek kimaradtak és a büntetővel visszajött a mérkőzésbe a bácsalmási csapat. Az 1-1 után próbáltak győzelemre játszani a vendégek és volt is egy nagy lehetőségük, de a kinyíló védelmükkel szemben sorra vezették a veszélyes támadásokat a kiskőrösiek, akik a helyzetek alapján megérdemelten nyertek.

Márton Zsolt
Márton Zsolt – Kiskőrösi LC edzője:

– Az előző fordulóban szabadnaposak voltunk és a hétvégi bajnokit egy felkészülési találkozóval szerettük volna pótolni, de az ellenfelünk ezt lemondta. A mérkőzéshiány sajnos meglátszott a csapaton az első félidőben, hiányzott a megfelelő ritmus, gördülékeny játék a teljesítményünkből. A pontrúgások elleni védekezésre készültünk a héten, amit végig jól megoldottunk. A második félidőben 1-1 után próbáltam úgy cserélni, hogy támadóbbak legyünk és megnyerjük a találkozót. Úgy gondolom, hogy az első és a második félidőben is volt több nagy gólszerzési lehetőségünk, a négy találatunkon kívül, akár még többet is szerezhettünk volna. Az eredménnyel elégedett vagyok, de a mutatott játékban még javulnunk kell. A következő fordulóban Bajára látogatunk, ahol remélem folytatni tudjuk a tavaszi jó szereplésünket.

MEGOSZTÁS