Március 14-től látható a mozikban a Most vagy soha! című romantikus kalandfilm március 15-éről és hőséről, Petőfi Sándorról. A produkció száz forgatási nap, egy év előkészítés és másfél év utómunkával jött létre.
A filmet 100 napon át forgatták (Fotó: https://www.imdb.com)

A 135 perces alkotás a Nemzeti Filmintézet támogatásával készült, a képi világért Dobos Tamás operatőr felelt. A produceri feladatokat Csincsi Zoltán, Fülöp Péter és Kriskó László látta el. A film látványtervezője Pető Beatrix, jelmeztervezője Velich Rita, vágója Kertai Gábor és Hegedüs Gyula László, zeneszerzője Gulya Róbert.

Ezernégyszáz ember közös munkája eredményeként jött létre a Most vagy soha! – mondta Lóth Balázs rendező (Fotó: https://www.imdb.com)
-Hirdetés-

    Az új Petőfi-film a magyar költészet egyik legkiemelkedőbb alakjának állít emléket. A nagyszabású alkotás főszereplője Petőfi Sándor a forradalmár, a költő és a szerelmes fiatalember. A film egyetlen nap történetét meséli el, a forradalom előestéjétől március 15. éjszakájáig. A Most vagy soha! azt mutatja be, hogy milyen lehetett ezt a forradalmi napot Petőfi és barátai szemszögéből átélni, egy közös ügyért harcolva.
    A filmben Petőfit Berettyán Nándor alakítja, feleségét, Szendrey Júliát Mosolygó Sára. Mellettük kiemelt szerepben látható Koltai-Nagy Balázs (Jókai Mór), Fehér Tibor (Vasvári Pál), Horváth Lajos Ottó (Farkasch, a titkosügynök), Jászberényi Gábor (Meyer, a rablóvezér), Lukács Sándor (Ignaz von Lederer tábornok), Nagy Sándor (Emich Gusztáv) és Szerednyey Béla (Landerer Lajos) is.


    Ma este  drónshow is várja az érdeklődőket a nemzeti ünnephez és a film országos bemutatójához kapcsolódóan. Több száz drón rajzol majd az égre a történelmi kalandfilmhez és a nemzeti ünnephez kapcsolódó ábrákat 18 óra 48 perctől a Várkert Bazár előtti szakaszon a Duna felett.


A film egyik célja, hogy a ma közönsége testközelből élhesse át 1848. március 15. eseményeit, melyet 2024. március 25-én (hétfő) 18:00 órakor Kiskőrösön a Petőfi Sándor Művelődési Központ színháztermében is megtekinthetnek.

Jegyet a vetítésre az előadás napján 08:00 órától lehet vásárolni 1500 Ft-ért. 

Szöveg-részlet: MTI 

MEGOSZTÁS
Írta: vira